Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Запорука успіху при знайомстві - правильний нахил голови

Він і Вона 11269 переглядів

Опубліковано - 26.11.2010 00:37 | Всі новини | Версія для друку

Щоб сподобатися, потрібен правильний нахил голови - вчені
Щоб сподобатися, потрібен правильний нахил голови - вчені
Ретельний аналіз людських облич дозволив австралійським вченим зробити багатозначний висновок. Вони зрозуміли, як повинні дивитися один на одного чоловік і жінка, щоб виглядати в очах партнера найбільш привабливо.

Ще один секрет привабливості для протилежної статі розкрили доктор Дарен Бйорк (з Ньюкаслського університету і Даніель Суліковські з Університету Маккуорі (Австралія), повідомляє Infox.ru.

На думку авторів дослідження, секрет прихований в нахилі голови: жінка виглядає більш привабливою в очах чоловіка, якщо він дивиться на її обличчя зверху вниз. І навпаки, чоловік постає перед жінкою в більш вигідному світлі, якщо вона дивиться на його обличчя знизу вгору.

“Людські обличчя відрізняються яскравим статевим диморфізмом, і це відіграє важливу роль в їх привабливості для протилежної статі. Статевий диморфізм проявляється також і в тому, що чоловіки, як правило, вище зростом в порівнянні з представницями прекрасної статі. Причому, ця ознака проявляється у багатьох приматів. Це означає, що чоловіки бачать жіночі обличчя трохи зверху, а жінки - навпаки трохи знизу. Ми припускаємо, що саме цей факт і послужив основою статевого диморфізму облич у людей”, - пишуть автори дослідження.

Бйорк і Суліковські використали для своїх тестів 165 фотографій чоловіків і 165 фотографій жінок у віці від 20 до 30 років. На основі цих фотографій вони створили 33 моделі у форматі 3D з різним нахилом голови від 5-8° до 10-15°.

Потім учені запропонували оцінити ступінь привабливості кожної такої моделі учасників експерименту.

“Ми хотіли зрозуміти, чи справді погляд з різного ракурсу впливає на наше сприйняття облич чоловічої та жіночої статі. І наше дослідження показало, що, дійсно, кут, з якого ми дивимося на обличчя людей протилежної статі, впливає на оцінку нами їхньої привабливості”, - говорить Бйорк.

За словами вчених, зараз вони планують з'ясувати, чи змінюють люди нахил голови несвідомо під час флірту, щоб здаватися більш привабливим для партнера.

Стаття австралійських вчених “A New Viewpoint on the Evolution of Sexually Dimorphic Human Faces” опублікована в останньому номері журналу Biology Letters.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.