Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Які вміння та навички будуть потрібні в 2020 році

Економіка 15821 перегляд

Опубліковано - 19.04.2006 17:18 | Всі новини | Версія для друку

Замість агресивних виконавців цінуватимуться розумні, креативні та неконфліктні працівники
Замість агресивних виконавців цінуватимуться розумні, креативні та неконфліктні працівники
У 2020 р. компанії будуть, як ніколи, цінувати в працівниках інтелект, здатність діяти й ладити в колективі. До такого висновку прийшли експерти The Economist Intelligence Unit, які опитали 1650 генеральних директорів великих міжнародних компаній.

Міжнародний дослідницький центр The Economist Intelligence Unit опублікував доповідь “Тенденції в економіці, індустрії і корпоративному житті. Прогноз на 2020 рік”. В листопаді-грудні 2005 р. дослідники опитали 1650 генеральних директорів великих міжнародних компаній, щоб з'ясувати, які тенденції будуть впливати на бізнес у світі в найближчі 15 років і виділити п'ять найважливіших.

Отже, перше – глобалізація і перерозподіл економічної міці вбік азійських країн, насамперед Індії і Китаю; друге – демографічні зрушення і якісна зміна трудових ресурсів на більш зрілих ринках: вони стануть старше, жінки будуть грати все більшу роль; третє – ріст і атомізація підрозділів компаній зробить життєво важливим уміння налагодити між ними ефективну взаємодію; четверте – товари і послуги стануть більш персоналізованими; і п’яте – найбільша додана вартість буде досягатися за рахунок вивільнення творчих сил, креативність стане більш важливою, ніж вміння дотримуватися встановлених правил.

Для гендиректора Philips DAP (побутова техніка) у Росії, ключове слово для розуміння сучасного світу - глобалізація. “Вільне переміщення товарів, грошей і людей призвело до більшого взаємозв'язку всіх процесів у світі”, - вважає він. Тому якщо компанія хоче вижити в нових умовах, їй потрібні співробітники, що мають велику гнучкість, високою адаптивністю до нового і здатністю вибудовувати бізнеси-процеси на багатьох рівнях.

Його практичні спостереження відповідають теоретичним викладенням. Дослідники The Economist Intelligence Unit з'ясували, що в найближчі 15 років у конкурентній боротьбі будуть перемагати компанії, що зможуть запропонувати споживачу кращу якість обслуговування і персоналізований продукт. Це висуває нові вимоги до персоналу. Найціннішими для працедавців будуть люди, що зможуть поєднувати особисту чарівність, креативність, гнучкість, комунікабельність і вміння швидко вирішувати проблемы. Щоб бути успішними, компанії повинні будуть більше інвестувати в людські ресурси і нові технології, вважають дослідники. В менеджерах буде цінуватися вміння налагоджувати відносини з людьми й організаціями.

Російські експерти погоджуються з західними. На думку керівника управління з кадрового менеджменту однієї крупної консалтінгової компанії, в 1990-ті роки компанії завойовували ринки і здобували активи. Тому в керівниках цінувалися агресивність, амбіційність та ініціатива. Зараз відбувається етап “корпоративної архітектури”. Компанії вибудовують управлінські процеси і підвищують ефективність. Від менеджерів вимагається вміння ставити мету і поступово йти до їх досягнення. Якщо зараз між компаніями починає розпалюватися війна за таланти, те вже в недалекому майбутньому в роботі менеджерів не останню роль будуть грати їхня “психологічна компетенція”. Затребуваний начальник має вміти залучати й утримувати “правильних” людей.

Психологічний портрет кандидата вже сьогодні є не менш важливим, ніж його професійний досвід. Директор по підбору персоналу однієї великої кадрової компанії каже, що багато разів бачив, як працедавці відбирали людей по тому, як вони спілкувалися і вибудовували відносини з іншими людьми. На його думку, в майбутньому ця тенденція буде розвиватися, особливо в секторі послуг, де міжособистісне спілкування і вміння налагоджувати відносини між людьми має першорядне значення. Уже сьогодні в Російській Федерації в цьому секторі зайнято 60% людей і бурхливий розвиток сфери послуг помітно поміняв вимоги до працівників з боку працедавців, які стали надавати більшого значення особистим якостям співробітника.

Крім психології усе більшого значення набуває інтелект працівника. Все менш потрібними будуть прості виконавці. Інтелектуальна складова праці постійно зростатиме, а це означає, що працівникам будуть необхідні точні знання і гарна освіта – таку думку висловлює гендиректор відомої російської консалтингової компанії.

Підвищаться вимоги і до освітнього рівня керівників – вони мають вміти бачити всі зв'язки і процеси в компанії, навіть неочевидні. Менеджер майбутнього має бути добре освіченим. Будь-яка спеціалізація буде лише надбудовою над загальними фундаментальними знаннями.

Не можна сказати, що 15 років тому працедавці не цінували творчих, освічених і комунікабельних людей, але за цей час істотно змінилося середовище і темп змін стає швидшим. Тому ці якості співробітників і стають більш важливими.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.