Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У суботу в Києві через ожеледицю сталося понад 300 аварій

Стихія Регіон: м.Київ 10288 переглядів

Опубліковано - 14.02.2011 10:22 | Всі новини | Версія для друку

У суботу в Києві через ожеледицю сталося понад 300 аварій
У суботу в Києві через ожеледицю сталося понад 300 аварій
Начальник главку з питань надзвичайних ситуацій Києва Віталій Пшеничний повідомив, що в суботу, 12 лютого, в місті сталося 320 аварій.

Справжнє стихійне лихо сталося в Києві в суботу, пише газета “Сєгодня”.

Різке падіння температури повітря від 0 до -7 призвело до моментального обмерзання всіх доріг міста, і як результат - до рекордної кількості аварій за день. Як пише газета, вітер до 20 м/с викорчовував і ламав замерзлі дерева, зривав із землі намети з овочами та фруктами.

"Повалено було дуже багато дерев, так відразу і не порахуєш. Але страшно було. Коли впало велике дерево на території дитячого садочка у Святошинському районі. Добре, що дітей у дитсадку не було і ніхто не постраждав. А ось в Пущі-Водиці мешканці будинку не могли вийти на вулицю декілька годин через повалене дерево - воно підперло вхідні двері", - сказав Пшеничний. За його словами, негода стала причиною і одного смертельного випадку в місті. У парку Хрещатий Яр з гірки спускався 26-річний хлопець, посковзнувся, невдало впав і вбився.

Він також повідомив, що в Києві сталися сотні ДТП. "Це жах. Ми нарахували за один день 320 аварій! Це рекорд, якщо вважати, що зазвичай взимку відбувається близько 100 у день. Машини, що їхали навіть 20 км на годину, заносило, або ж в них врізалися сусідні. У більшості зіткнень страждали відразу декілька автомобілів, а іноді і 5-6", - розповів начальник главку надзвичайних ситуацій Києва Віталій Пшеничний.

"Біля метро Сирець, де дорога спускається вниз, був просто жах. Я спробував спуститися і відчуваю, що машину несе. У результаті плюнув, ввімкнув аварійку і став посеред дороги. Життя дорожче!" - розповів газеті водій Mitsubushi.

Видання зазначає, що подібна ситуація була на багатьох вулицях. Тим не менше, за весь день постраждалих на дорогах з невеликими травмами і легкими ударами нарахували п'ятеро осіб. У зв'язку з цим не було аншлагу і в травмпунктах. "Працювали в звичайному режимі", - сказали Сегодня в травмпункті Оболонського району.

Влада заявила газеті, що зробили все, що змогла. "Ми знали, що буде різко холоднішати. Тому як тільки опустилася температура, ми вигнали всю спецтехніку (більш ніж 100 одиниць), яка посипала сіллю всі центральні магістралі. Ще через годину, коли сіль почала "працювати", на дороги виїхали 370 снігоприбиральних машин, майже весь наш склад. Роботи велися день і ніч", - сказав директор Київавтодору Георгій Глинський.

МОРОЗИ ЩЕ НА ТИЖДЕНЬ

"Морози йдуть до нас із північних районів Росії - Нова Земля, Приуралля. І триватимуть вони як мінімум цей тиждень. У деяких районах Лівобережжя температура може опуститися до -25 градусів. Але в Києві тільки до -18. Снігу буде мало, 18-19 лютого трошки потепліє і пройде сніг, але небагато", - розповів заступник начальника Укргідрометеоцентр Анатолій Прокопенко.

Народний синоптик Леонід Горбань обіцяє, що морози триватимуть навіть до 25 лютого, тобто майже два тижні! "Найсильніші морози будуть на цьому тижні, приблизно з вівторка по п'ятницю. Зате після 25 лютого температура підніметься до +4-5 градусів, а на початку березня почнеться справжнісінька рання весна", - обнадіює синоптик. Правда, уточнює: "Тільки в перші дні березня ночами буде легкий мороз, але дуже швидко встановиться тепла погода, яка протримається до кінця весни. Хоча весна буде дуже дощовою".

До речі, ще один народний синоптик, бабак Тимко, теж передбачив ранню зиму - 2 лютого, на День бабака, він прокинувся і побачив свою тінь, що вважається вісником ранньої весни.

Але народний синоптик Віктор Некрасов не згоден. За його прогнозами, потеплішає не раніше травня, а весна буде з морозами, вітрами, дощами і абсолютно не сонячною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.