Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реєстрація інтернет-ЗМІ по-дніпропетровськи – наведення ладу чи спроба контролювати медіа?

Медіа Регіон: Дніпропетровська область 22029 переглядів

Опубліковано - 5.04.2011 16:36 | Всі новини | Версія для друку

Реєстрація інтернет-ЗМІ по-дніпропетровськи – наведення ладу чи спроба контролювати медіа?
Реєстрація інтернет-ЗМІ по-дніпропетровськи – наведення ладу чи спроба контролювати медіа?
На Дніпропетровщині планують запровадити обов’язкову реєстрацію інтернет-ЗМІ. Із такою ініціативою виступив голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул, який готується підписати відповідний наказ.

Своє рішення обласна влада аргументує намаганням навести лад у медійному полі області. За словами начальника управління інформації облдержадміністрації Сергія Мілютіна, це нововведення має зробити спілкування влади зі ЗМІ більш ефективним.

Реєстрація, за його словами буде добровільною та здійснюватиметься за тимчасовими правилами, які будуть чинними до запровадження загальноукраїнської реєстрації, якщо така буде. Як наголосив Мілютін, акредитацію на офіційні заходи видаватимуть тільки представникам зареєстрованих інтернет –видань.

Журналістам, які працюють у таких виданнях, ідея не сподобалась. Вони вважають, що за цим криється спроба поставити під контроль ту частину медійної сфери, на яку обласна влада поки що впливу не має.

До судів і протестів готові

Правозахисник Ян Щекатуров вважає, що це рішення обмежує права журналістів та спрямоване на боротьбу з незалежними інтернет-виданнями, оскільки сам процес реєстрації може бути інструментом впливу на ЗМІ. За словами Щекатурова, як тільки з'явиться текст наказу, він оскаржуватиме його у суді.

Так само до акцій протесту та судових позовів готуються і громадські організації області. Голова ради незалежних громадських організацій Дніпропетровщини Костянтин Писаревський заявив, що таке рішення є прямим порушенням принципів свободи слова та прав громадян на отримання достовірної та різносторонньої інформації. Він також не виключає, що наказ про реєстрацію інтернет-ЗМІ після його підписання буде оскаржуватися в Європейському суді з прав людини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.