Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ПАРЄ помітили, що українська влада готує вибори непрозоро

Вибори-2012 7849 переглядів

Опубліковано - 2.06.2011 12:43 | Всі новини | Версія для друку

У ПАРЄ помітили, що українська влада готує вибори непрозоро
У ПАРЄ помітили, що українська влада готує вибори непрозоро
Доповідачі ПАРЄ по Україні занепокоєні виборчою реформою в Україні, зокрема - бажанням влади розробити закони “за закритими дверима”.

Про це йдеться у інформаційній записці, підготовленій співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ за результатами візиту до Києва та Львову у квітні .

"Події навколо виборчої реформи викликають серйозне занепокоєння, особливо в контексті наступних парламентських виборів 2012 року", - зазначається у записці.

"Будь-який регрес щодо демократичних стандартів майбутніх виборів є неприйнятним", - наголошують співдоповідачі.

"Влада не дуже серйозно налаштована щодо діалогу з усіма політичними силами стосовно розробки нового виборчого кодексу", - додається в доповіді.

"Натомість, схоже на те, що цей процес має на меті надати легітимність проекту виборчого кодексу, який вже було розроблено за закритими дверима. У цьому відношенні ми хотіли б наголосити, що широкий консенсус та довіра до нового виборчого кодексу мають вирішальне значення для проведення в Україні наступного року справді демократичних виборів", - наголосили вони.

Доповідачі також додали, що міністр юстиції Олександр Лавринович, який відповідає за координацію виборчої реформи, розповів, що "влада більше не зацікавлена в єдиному виборчому кодексі, і лише має намір запропонувати проект нормативної бази для парламентських виборів".

В документі нагадується, що для розробки законів було створено робочу група президента, яка "спочатку отримала підтримку міжнародної спільноти".

Однак, методи її роботи останнім часом викликають серйозне занепокоєння, оскільки Національний демократичний інститут та Міжнародний республіканський інститут призупинили свою участь в її роботі.

За їхніми словами, це сталося через відсутність прозорості і підзвітності в групі, а також те, що "реальний процес розробки нового виборчого кодексу відбуваються за закритими дверима, за рамками робочої групи".

Вони додали, що "неоднозначний стан" виборчих законів в Україні, "а також ризики, які він спричиняє для виборчого процесу в країні, що має звичку маніпулювати виборчими правилами для короткострокової політичної вигоди, стали особливо помітні під час місцевих виборів у жовтні 2010 року".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.