Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сучасне «промислове» червоне м’ясо вбиває

Охорона здоров`я 10379 переглядів

Опубліковано - 14.03.2012 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Сучасне «промислове» червоне м’ясо вбиває
Сучасне «промислове» червоне м’ясо вбиває
Любов до червоного м’яса, швидше за все, пов’язана із зростанням смертності в цілому і смертю від серцево-судинних захворювань і раку зокрема.

Так вважають вчені Гарвардської школи охорони здоров’я США, повідомляє Компьюлента.

Колектив фахівців на чолі з Френком Ху проаналізував дані про 37 698 чоловіків, спостереження за якими велося 22 роки, і 83 644 жінок, за якими лікарі стежили 28 років.

На початку дослідження випробовувані не страждали ні на серцево-судинні хвороби, ні на онкологічні захворювання. Харчування учасників дослідження оцінювалися кожні чотири роки за допомогою спеціальних анкет.

В цілому, за роки спостережень було зареєстровано 23 926 смертей, з яких 5910 були викликані серцево-судинними хворобами, а 9464 стосувалися онкології.

Ймовірність передчасного смертельного результату автори роботи безпосередньо пов’язують з регулярним споживанням червоного м’яса, особливо обробленого промисловим способом (ковбаси, сосиски тощо).

Так, одна порція необробленого червоного м’яса (шматок розміром з карткову колоду) в день збільшувала ймовірність смерті на 13%, а порція обробленого продукту (сосиска або дві скибочки бекону) - на 20%.

Якщо ж розглядати специфічні причини, то необроблене і оброблене червоне м’ясо підвищувало смертність від серцево-судинних хвороб на 18% і 21%, а від раку - на 10 і 16% відповідно.
Ймовірність передчасного смертельного результату автори роботи безпосередньо пов’язують з регулярним споживанням червоного м’яса, особливо обробленого промисловим способом (ковбаси, сосиски тощо)
Ймовірність передчасного смертельного результату автори роботи безпосередньо пов’язують з регулярним споживанням червоного м’яса, особливо обробленого промисловим способом (ковбаси, сосиски тощо)
Червоне м’ясо, особливо оброблене промисловим способом, містить речовини, які пов’язані із зростанням ризику розвитку хронічних недуг. У їх числі - гемове залізо, насичений жир (одна із «пускових кнопок» атеросклерозу), кухонна сіль, нітрит і певні канцерогени, які утворюються під час приготування (а також антибіотики, гормони та інша «хімія», якою згодовують тварин для прискореного росту, - прим. «Аратти»).

Заміна однієї порції червоного м’яса здоровими джерелами білка покращує прогноз: наприклад, риба - на 7% знижує ризик смерті, птиця - на 14%, горіхи - на 19%, овочі - на 10%, молочні продукти з низьким вмістом жиру - на 10 %, продукти з необробленого зерна - на 14%.

За підрахунками дослідників, якби всі учасники споживали менше половини порції червоного м’яса в день, до кінця спостереження можна було б запобігти 9,3% чоловічих і 7,6% жіночих смертей.

Результати дослідження опубліковані в журналі «Архіви внутрішньої медицини».

Коментар лікаря-дєтолога Оксани Скиталінської:
«І хоч зараз Піст, але не зайве нагадати, що надмір червоного м’яса шкідливо для здоров’я. Один раз в тиждень - окей, але не більше. І то - у відвареному вигляді. І то - один шматок, а не весь шампур.

Замість червоного м’яса годиться птиця, риба, горіхи, нут. Для чого нам ті болячки? Життя ж одне!»
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.