Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Біг підтюпцем або швидка їзда велосипедом продовжують життя на 5-6 років

Охорона здоров`я 14821 перегляд

Опубліковано - 7.06.2012 02:57 | Всі новини | Версія для друку

Біг підтюпцем або швидка їзда велосипедом продовжують життя на 5-6 років
Біг підтюпцем або швидка їзда велосипедом продовжують життя на 5-6 років
Вчені з Копенгагенського університету (University of Copenhagen) надали переконливі докази того, що регулярні пробіжки і швидка їзда велосипедом продовжують життя людини.

Група кардіологів під керівництвом Пітера Шнора (Peter Schnohr) упродовж 35 років спостерігала за більш ніж 20 000 чоловіків і жінок у віці від 20 до 93 років. Фахівці порівняли дані учасників дослідження з даними двох тисяч людей, що регулярно здійснювали пробіжки, і зробили висновок: біг підтюпцем дарує людині 5-6 додаткових років життя. Причому найбільш ефективний в цьому плані біг за повільної або середньої швидкості, повідомляє Daily News.

Оптимальний оздоровчий ефект досягається якщо витрачати на вправи від 1 до 2,5 годин щотижня - з розбивкою на 2-3 заняття.

Таке фізичне навантаження знижує ризик передчасної смерті на 44% за рахунок профілактики захворювань серця і судин. В середньому у жінок-любительок бігу життя збільшується на 5,6 року, а у чоловіків - більш ніж на 6 років.

«Ми можемо з упевненістю сказати, що регулярний біг збільшує тривалість життя. І гарною новиною є те, що вам насправді не потрібно приділяти цьому дуже багато часу», - прокоментував результати дослідження Пітер Шнор.

Такі фізичні вправи, як біг підтюпцем, також виявилися більш ефективними, ніж силові тренування для зниження жиру на животі, який являє собою серйозну загрозу для вашого здоров’я, говорять дослідники.

Минулого року автор дослідження навів докази на користь швидкої їзди велосипедом, що дозволяє продовжити життя людини на 5 років. Результати дослідження були отримані після 20-річного спостереження за 5 000 здорових людей, які щодня крутили педалі велосипеда у прискореному темпі.

Підтримання фізичної форми людям середнього і старшого віку, як було встановлено, може затримати біологічне старіння до 12 років і продовжити активне життя до самої старості, - такі результати дослідження, що були опубліковані в Британському журналі спортивної медицини кілька років тому.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.