Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада запланувала перевибори в округах на лютий-березень

Вибори-2012 7219 переглядів

Опубліковано - 14.11.2012 20:57 | Всі новини | Версія для друку

 Влада запланувала перевибори в округах на лютий-березень
Влада запланувала перевибори в округах на лютий-березень
Перевибори в проблемних одномандатних округах можуть відбутися у лютому-березні наступного року.

Текст відповідного законопроекту про зміни до закону про парламентські вибори був оприлюднений у середу на сайті Верховної Ради. Між тим, кількість округів, на яких вибори відбудуться повторно, може змінитися.

Проект закону, який дозволить провести перевибори зареєстрував депутат-регіонал Олександр Козуб. Раніше він ініціював рішення парламенту рекомендувати ЦВК провести перевибори у п’яти округах, де результати виборів встановити неможливо. Однак у Центрвиборчкомі зазначили, що чинна редакція закону «Про вибори народних депутатів України» не містить порядку розв’язання такої проблемної ситуації.

Депутат-регіонал Володимир Олійник каже, що рішення, яке дозволить провести перевибори в проблемних округах, ухвалить ще чинний парламент, а не новообраний.

«Як тільки буде ухвалений і оприлюднений закон – у межах одного місяця ЦВК має ухвалити рішення про дату виборів. То можна прорахувати легко, що це може бути або лютий, або березень», – розповів він Радіо Свобода.

Опозиція наполягає на перемозі своїх кандидатів

Голова комітету виборців Олександр Черненко вважає, що повторні вибори будуть найкращим виходом із ситуації. Натомість опозиція продовжує наполягати на тому, що в зазначених округах перемогли її представники.

Депутат-бютівець Сергій Подгорний стверджує, що в абсолютній більшості проблемних округів Центрвиборчком може встановити результати голосування й перевибори непотрібні.

«Навіщо проводити перевибори в окрузі, де з розривом майже в 12 тисяч голосів переміг кандидат? І в нього є протоколи на руках і не тільки в нього. І є більше тисячі заяв членів дільничних комісій, що жодної скарги в день голосування і підрахунку голосів не було. Всі скарги з’явилися через декілька днів. До того ж є відеозапис того, як відбувався підрахунок голосів. ЦВК може визначити результати виборів, але не хоче, мабуть, з політичних міркувань», – припускає Сергій Подгорний.

Тим часом, до п’яти проблемних округів може додатися ще два. Вищий адміністративний суд заборонив Центрвиборчкому оприлюднювати результати виборів у 11-му та 14-му округах, де згідно з рішенням ЦВК більше голосів набрали провладні кандидати, однак опозиція наполягає на тому, що перемогу здобули її висуванці. Експерти не виключають, що перевибори можуть відбутися і в цих двох округах також. Утім, депутат-регіонал Володимир Олійник вважає більш ймовірним, що повторні вибори відбудуться лише у вже визначених ЦВК п’яти округах.

Фактично, в проблемних округах пройдуть нові вибори, на яких кандидатури висуватимуть заново. З огляду на це, ймовірно, що на повторних виборах спробують взяти реванш політики, які не отримали депутатських мандатів. Зокрема, експерти називають Наталію Королевську.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.