Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські вчені вважають, що Марс раніше був затоплений водою

У світі науки 6117 переглядів

Опубліковано - 25.12.2012 13:20 | Всі новини | Версія для друку

Американські вчені вважають, що Марс раніше був затоплений водою
Американські вчені вважають, що Марс раніше був затоплений водою
Вчені з Технологічного інституту Джорджії заявили, що результати останніх досліджень свідчать про те, що колись велика частина Марсу була затоплена водою.

За словами вчених, дослідження показало, що глинисті породи і деякі мінерали, знайдені в марсіанських скелях і ґрунті, могли сформувати тільки при тривалій наявності води.

Дослідники дійшли висновку, що для того, щоб на Марсі сформувалася така велика кількість глини і деяких інших порід і мінералів, велика частина планети повинна була довгий час перебувати під водою.

Дослідник Джеймс Рей і його наукова команда стверджують, що спочатку глина на Марсі була знайдена в деяких скелях в кратері Eagle в 2004. Її виявив марсохід Опортьюніті.

Пізніше велику кількість глини і сульфатів було виявлено і в марсіанській області відомої під назвою Wray, а в 2009 році і в кратері Індевор.

Марсіанський розвідувальний апарат MRO також не раз показував вченим, що на Марсі є безліч глинистих відкладень в рівнинах Meridiani і в інших марсіанських областях.

"Цілком природно, що ми вважаємо, що колись дуже давно планета Марс була затоплена водою, принаймні, її більша частина. Ті мінерали, які були виявлені нашими дослідними аппаратами, могли утворитися тільки при великій кількості води, яка повинна була дуже довго перебувати на поверхні Червоної планети", - прокоментував Джеймс Рей.

Рей і його команда вважають, що раніше на Марсі було ще більше глини, однак пізніше вона була прихована під шаром лави після виверження вулканів.

Як повідомлялося раніше, NASA оголосила про початок нової марсіанської місії, яка буде включати запуск другого марсохода в 2020 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.