Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


NASA планує захопити астероїд вагою 500 тонн і побудувати там станцію

У світі науки 6134 перегляди

Опубліковано - 27.12.2012 16:34 | Всі новини | Версія для друку

NASA планує захопити астероїд вагою 500 тонн і побудувати там станцію
NASA планує захопити астероїд вагою 500 тонн і побудувати там станцію
Дослідники NASA у майбутньому планують захопити астероїд масою 500 тонн, помістити його на навколомісячну орбіту і побудувати там космічну станцію, яка буде служити перевалочним пунктом на маршруті Земля - Марс.

Проект буде розглянутий департаментом науки та технологічної політики США (White House office of science and technology policy) найближчим часом.

За попередніми оцінками він лише на початковій стадії (за перші 10 років) коштуватиме державі $ 2,6 мільярда. Відповідне техніко-економічне обґрунтування було підготоване фахівцями NASA і Каліфорнійського технологічного інституту.

Якщо вченим вдасться реалізувати цей проект, то це буде перше в історії переміщення космічного об’єкта з однієї орбіти на іншу.

Спеціальна "капсула для захоплення" астероїда буде виведена в космос за допомогою ракети Атлас-5. Вона направить астероїд у простір між Землею та Місяцем. Для цього (коли об’єкт наблизиться на достатню відстань) капсула випустить своєрідну "сумку", яка перевищує діаметр астероїда у 50 разів. Ця "ловецька сіть" повинна буде буквально обмотатися навколо об’єкта.

Далі апарат запустить потужний двигун і зупинить астероїд, після чого перемістить його у гравітаційно-нейтральне місце. Потім можна буде планувати будівництво бази для запуску інших апаратів у глибини Всесвіту.

Вчені зазначають, що пропонована технологія захоплення космічного об’єкта може бути використана з метою видобутку металів та мінералів для використання їх під час будівництва станції на астероїді. Наприклад, деякі такі об’єкти містять багато заліза, а інші несуть у собі воду, яку можна пустити на створення палива.

Як повідомлялося раніше, що нещодавно професор Російського державного гідрометеорологічного університету Валерій Малінін заявив, що до Землі наближається астероїд, зіткнення з яким буде рівносильне вибуху тисяч атомних бомб.

Зазначимо, що Роскосмос має намір після 2020 року здійснити проект із запуску до потенційно загрозливого для Землі астероїда Апофіс космічного апарату.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.