Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені припускають, що існують тисячі позаземних цивілізацій

У світі науки 8169 переглядів

Опубліковано - 11.02.2013 12:27 | Всі новини | Версія для друку

Вчені припускають, що існують тисячі позаземних цивілізацій
Вчені припускають, що існують тисячі позаземних цивілізацій
У нашій зоряній системі можуть існувати кілька сотень тисяч цивілізацій.

Такий висновок зробили американські вчені, провівши експеримент за допомогою радіотелескопу в Грінбенку з пошуку сигналів штучного походження.

Група під керівництвом Ендрю Семена з університету Каліфорнії в Берклі за допомогою 100-метрового радіотелескопу "слухала" 86 зірок, поряд з якими за даними телескопа "Кеплер" знаходилися планети, схожі на Землю.

Спостереження велися на частотах 1,1-1,9 гігагерца, які на Землі використовуються для стільникових телефонів і телебачення.

З отриманих даних учені намагалися вичленувати сигнали високої інтенсивності в досить вузькій смузі частот - не ширше 5 гігагерц, які можуть бути отримані тільки штучно.

"Ми не знайшли сигналів інопланетян, але ми змогли використовувати набір статистичних даних, щоб вперше встановити обмеження на кількість існуючих позаземних цивілізацій, які здатні передавати в цій смузі частот", - зазначив Семен.

Згідно з підрахунками вчених, на мільйон зірок у нашій Галактиці припадає не більше однієї цивілізації, розвинутої настільки, щоб ми могли її "почути".

Враховуючи, що в Галактиці близько 200-400 млрд зірок, це означає, що в нашій зоряній системі можуть існувати кілька сотень тисяч цивілізацій.

Вчені зазначають, що досягнутий ними в експерименті рівень чутливості дозволив би почути інопланетян тільки в тому випадку, якщо б вони свідомо спрямовували сигнал у бік нашої планети.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.