Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені припускають, що знайшли наймолодшу чорну діру в нашій Галактиці

У світі науки 7123 перегляди

Опубліковано - 14.02.2013 17:45 | Всі новини | Версія для друку

Вчені припускають, що знайшли наймолодшу чорну діру в нашій Галактиці
Вчені припускають, що знайшли наймолодшу чорну діру в нашій Галактиці
Американські астрономи заявили, що рештки наднової W49B у сузір’ї Орла можуть приховувати в собі наймолодшу чорну діру у нашій Галактиці.

За словами вчених з Массачусетського технологічного інституту, про це свідчать незвичайний спектр досліджуваної наднової і досить низький рівень рентгенівського опромінення, яке виходить із центру зірки.

Дослідники також зазначили, що рештки наднової незвичайним чином витягнуті і схожі на еліпс. Це свідчить про вкрай незвичайні обставини загибелі зірки, яка породила її.

Як припускають астрономи, отримані ними дані дослідження свідчать про виявлення нової молодої чорної діри. Зірка, яка породила наднову, в останні миті перед вибухом наднової скинула свої зовнішні оболонки, які були "притягнуті" до її полюсів і викинуті у вигляді джетів - тонких струменів з дуже гарячої плазми, що рухаються зі швидкістю, близькою до швидкості світла. Результатом подібного спалаху, крім хмари з розпеченого газу і джетів, повинен був стати надкомпактний об’єкт на місці колишнього ядра світила.

За словами вчених, найбільш імовірним "жителем" центру наднової повинна бути чорна діра, вивчення якої допоможе зрозуміти, як формуються та еволюціонують такі об’єкти.

Раніше вчені з’ясували, що надмасивні чорні діри ростуть набагато швидше, ніж передбачалося раніше. Про це свідчать дані, отримані з телескопів Кека, Хаббл та VLT.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.