Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці Ізраїлю: від раку рятують грибочки

Охорона здоров`я 11176 переглядів

Опубліковано - 5.06.2013 03:44 | Всі новини | Версія для друку

Гриб лінчжі, або «імператорський гриб Рейши», він же - трутовик лакований - давно відомий як лікувальний засіб №1 в медицині Далекого Сходу
Гриб лінчжі, або «імператорський гриб Рейши», він же - трутовик лакований - давно відомий як лікувальний засіб №1 в медицині Далекого Сходу
Відкриття ізраїльських науковців може обернутися цілою сенсацією. За результатами їхніх досліджень стало зрозуміло, що деякі різновиди грибів, які ростуть у місцевих лісах, мають цілющі властивості, котрі можуть вплинути на лікування такого такого страшного захворювання, як саркома.

Керівником цієї дослідницької групи є мікробіолог і доктор наук в галузі біології Соломон Вассер, який є автором праць під назвою "Отруйні та їстівні гриби в Ізраїлі", повідомляє сайт NEWSru.ua.

Слід зазначити, що зацікавленість науковців грибами виникла ще близько сорока років тому, результатом такої зацікавленості стало проведення всіляких дослідів і досліджень, щоб виявити і довести наявність у них корисних компонентів і властивостей. Вассер є одним з найвидатніших науковців, який досконально вивчив гриби, і в процесі дослідів і досліджень, а їх було близько 400, було випущено близько 10 тисяч наукових праць і зареєстровано близько тисячі патентів.

У підсумку такої розлогої роботи було виявлено, що деякі різновиди грибів мають певні активні речовини, які при взаємодії з гарячою водою починають активізуватися і можуть бути застосовані для успішного лікування онкологічних захворювань. До того ж у ході наукової роботи було визначено, що окремі види шапинкових грибів можна з великим успіхом використовувати для загального зміцнення імунної системи людини, що в даний час є особливо актуально.

Ще ціле десятиліття тому науковці на чолі з Вассером виявили в грибах лінчжі (відомий в Україні як "трутовик лакований", або Ganoderma lucidum) наявність такого елемента, який діє на підняття імунітету і здатний пригнічувати білок NF-KappaB, який є безпосередньою причиною розвитку онкологічних захворювань. На сьогодні даний елемент гриба активно використовують в лікуванні раку грудей у жінок і простати у чоловіків.
Келишки смугасті (Cyathus striatus)
Келишки смугасті (Cyathus striatus)
Ще півроку тому пан Вассер відкрив також властивості грибів під назвою "келишки смугасті" (Cyathus striatus), компонент яких має настільки корисні й активні речовини, що з їхньою допомогою може бути запропоновано рішення для лікування найбільш серйозних онкологічних захворювань.

Медики відзначають, що на відміну від променевої та хіміотерапії, препарати з грибів не отруюють організм людини: вони активують "природних кілерів" - лейкоцити групи лімфоцитів - і стимулюють імунну систему на боротьбу з раком.

Зазначена методика є природним способом лікування подібного роду захворювань, до того ж застосування препаратів з грибів, які показані хворим на рак, сприяє посиленню імунітету у них і продовженню життя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.