Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна увійшла до трійки країн з найменш доступним бензином в Європі

Добробут 7425 переглядів

Опубліковано - 24.07.2013 16:33 | Всі новини | Версія для друку

Україна увійшла до трійки країн з найменш доступним бензином в Європі
Україна увійшла до трійки країн з найменш доступним бензином в Європі
Ціни на бензин в Україні одні з найнижчих в Європі, однак незважаючи на це паливо обходиться для жителів країни мало не дорожче всіх.

Про це свідчать підрахунки агентства РІА Рейтинг, що склало рейтинг європейських країн за цінами на 95-ий бензин.

Як виявилося, дешевше, ніж в Україні (10,86 грн), він продається тільки в країнах Митного союзу - Росії (7,67 грн), Казахстані (7,47 грн) та Білорусі (7,17 грн), зазначає LB.ua.

Однак при цьому на середню "чисту" (після вирахування податків та соціальних виплат) заробітну плату в Україні можна купити всього 230 літрів бензину, тоді як у Росії - 753 літра, в Казахстані - 650 літрів, у Білорусі - 422 літра.

Гірше, ніж в Україні, ситуація з доступністю бензину тільки в Болгарії, де при ціні в 13,70 грн на середню зарплату можна купити всього 218 літрів.

На третьому місці з кінця розмістилася Румунія. Там за середню зарплату можна купити 279 літрів палива при ціні в 13,36 грн.

Найдорожчий бензин у Європі продається у Норвегії - 19,42 грн за літр. Однак високі доходи населення дозволяють їм не сильно турбуватися про це. На середню зарплату в цій країні можна придбати майже 2,2 тис. літрів.

Найбільше бензину можуть собі дозволити в Люксембурзі - 2344 літра при ціні в 13,90 грн.

Рейтинг був складений на підставі даних статистики держав Європи станом на початок другого півріччя 2013 року по цінам на бензин з октановим числом 95 (в Росії з октановим числом 95 і вище).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.