Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Соціальні мережі псують настрій молодим людям

Охорона здоров`я 13622 перегляди

Опубліковано - 15.08.2013 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Кілька годин, проведених молодими людьми у соціальній мережі, гарантують депресію
Кілька годин, проведених молодими людьми у соціальній мережі, гарантують депресію
Час, який молода людина витрачає на соціальні мережі на зразок Facebook (і, можливо, інші аналогічні онлайн-сервіси) негативно корелює з її настроєм.

Проведені американськими вченими спостереження показали, що у тих, хто проводить в соцмережі багато часу, псується настрій: деталі наведені в статті дослідників для журналу PLoS One, повідомляє Кореспондент.net.

Вчені набрали 82 добровольців у штаті Мічиган. Середній вік учасників - 19,5 років. Серед них - 53 представниці жіночої статі. Учасникам заплатили по 20 доларів і розіграли серед них один iPad2: в обмін від людей, які підписалися на експеримент, було потрібно пройти психологічні тести до і після двотижневого періоду, а протягом двох тижнів акуратно відповідати на питання по SMS про свій настрій і про те, скільки часу було проведено в соціальній мережі.

Обробивши інформацію як про настрій учасників під час дослідження, так і про витрати часу на Facebook, психологи виявили негативну кореляцію. Іншими словами, настрій у тих, хто багато часу проводив в онлайні, зазвичай виявлявся гіршим, ніж у тих, хто витрачав на Facebook порівняно мало годин свого життя. Причому цей ефект був помітний як на невеликих часових відрізках (протягом дня), так і при зіставленні результатів тестування до і після експерименту. Останнє свідчить про те, що зниження психологічного комфорту носить довгостроковий характер.

Дослідники підкреслюють, що вони окремо проаналізували вплив на емоційний фон кількість друзів у Facebook, наявність симптомів депресії у самого користувача, вираженість почуття самотності, рівня самооцінки, статі та навіть цілі, з якою людина заводила аккаунт у соціальній мережі. Всі ці фактори виявилися нездатними пояснити знайдену закономірність. Іншими словами, справа зовсім не в тому, що схильні до депресії люди прагнуть більше часу провести в Facebook.

Можливий зв’язок поганого настрою з прагненням вибирати не реальне спілкування, а якусь діяльність на самоті вчені розглянули окремо. Проти цієї гіпотези психологи наводять як ряд наукових аргументів (дані попередніх досліджень), так і один інтуїтивно зрозумілий аргумент: люди, які на самоті читають книги або займаються спортом, як правило отримують від цього задоволення, а зовсім не засмучуються.

Раніше японські вчені довели, що якщо людина проводить занадто багато часу на роботі, а начальство при цьому пред’являє до неї занадто високі вимоги, то це теж призводить до депресії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.