Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко за ґратами має трохи менше прихильників, ніж гарант на свободі

Громадська думка 8488 переглядів

Опубліковано - 21.10.2013 13:44 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко за ґратами має трохи менше прихильників, ніж гарант на свободі
Тимошенко за ґратами має трохи менше прихильників, ніж гарант на свободі
Якби вибори Президента України проходили на початку жовтня цього року і Юлія Тимошенко брала б у них участь, то Віктора Януковича підтримали б 24% опитаних, 21% - Тимошенко, 19% - Віталія Кличка.

Як свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", 7 % готові проголосувати за лідера Компартії України Петра Симоненка, 6% - за лідера Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олега Тягнибока, 2% - за народного депутата Петра Порошенка. Інших кандидатів підтримали б близько 5% виборців, не підтримали б жодного - близько 4 %, не визначились з вибором - 11%.

Якщо Тимошенко не братиме участь у виборах (а лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк буде), то Януковича підтримали б 24 % опитаних, 20% - Кличка, 17% - Яценюка.

Крім того, по 7% підтримали б Тягнибока і Симоненка, 3% - Порошенка. Інших кандидатів підтримали б близько 5% виборців, не підтримали б жодного - близько 5 %, не визначилися з вибором - 12%.

Зокрема, лідером симпатій Янукович є на Донбасі, Півдні та Сході країни. У свою чергу, Тимошенко лідирує на Заході, в Центрі та на Півночі, де їй мало поступається Кличко, а на Сході навіть має підтримку більшу, ніж у лідера "Батьківщини". Якщо Тимошенко не братиме участі у виборах, то лідерство на Заході та Півночі переходить до Кличка, якому дещо поступається Яценюк.

Найбільше тих, "що не визначилися" - на Донбасі (17%) та Півдні (15%).

"Слід зазначити , що рейтинг Януковича вищий, ніж Партії регіонів. Також рейтинг Кличка вищий рейтингу УДАРу. Разом з тим рейтинги "Свободи" і КПУ вищі, ніж рейтинги їх лідері" , - наголошується в прес-релізі «Рейтингу».

Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Кличко, 22% підтримали б чинного президента, 37 % - лідера УДАРу. У той же час проти обох - 12%, не визначились - 11%, не брали б участь у голосуванні - 18%.

Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Яценюк, 23% підтримали б чинного президента, 30 % - лідера "Батьківщини". У той же час проти обох - 17%, не визначились - 11%, не брали б участь у голосуванні - 19%.

Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Тимошенко, 24% підтримали б чинного президента, 28% - лідера "Батьківщини". У той же час проти обох - 19 %, не визначилися - 11% , не брали б участь у голосуванні - 18%.

Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Янукович і Тягнибок, 24% підтримали б чинного президента, 22% - лідера " Свободи". Одночасно проти обох - 23%, не визначились - 12%, не брали б участь у голосуванні - 19%.

У структурі прихильників Кличка домінує молодь. Старших найбільше серед прихильників Симоненка і Порошенка.

Більш "чоловічий" електорат мають Кличко і Тягнибок, більш "жіночий" - Тимошенко і Порошенко.

Найбільше виборців з вищою освітою у структурі прихильників Порошенко, Тягнибока та Кличка. Ці ж кандидати мають більше заможних прихильників, в той же час найбіднішими є виборці Симоненка і Тимошенко.

Дослідження було проведено 26 вересня - 6 жовтня цього року. Було опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50 % похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30 % - не більше 2%, для значень близьких до 10 % - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5 % - не більше 1%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.