Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євромайдан готується до новорічного рекорду

Суспільне життя 21204 перегляди

Опубліковано - 31.12.2013 14:21 | Всі новини | Версія для друку

Євромайдан готується до новорічного рекорду
Євромайдан готується до новорічного рекорду
Сьогодні на майдані Незалежності в Києві відбудеться спроба встановлення світового рекорду.

Тисячі українців за кілька хвилин до настання 2014 року спробують перевершити досягнення з кількості людей, які водночас і в одному місці заспівають державний гімн.

Про таку ініціативу заявила співачка Руслана Лижичко.

Вона попросила всіх людей, які прийдуть у новорічну ніч на Майдан, мати з собою або ліхтарики, або ж увімкнути світло в телефонах під час виконання гімну. За словами Руслани, завдяки цьому легше буде порахувати людей, які зібралися на Майдані.

Руслана повідомила, що «на Майдані і довкола можуть зібратися 138 тисяч людей». За її словами, заявка на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса подана і вже отримали позитивну відповідь.

Голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко заявив, що на сьогодні рекорд одночасного виконання гімну належить Індії, де в травні 2013 року разом заспівали 121 630 людей. «У нас є всі шанси перевершити дане досягнення», – сказав він.

До і після рекордної спроби у святковому новорічному концерті на великій сцені Євромайдану виступлять Руслана, «Танок на майдані Конго», Марія Бурмака, «Тартак», Лама, KozakSystem, Юлія Лорд, «Мандри», «Скай».

«Вперше в житті у Вас є можливість зустріти Новий рік на барикадах! «Барикадний Новий Рік» стане найкрутішим Новим Роком у Вашому житті!» – наголошують організатори.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» продовжило роботу в ніч із 31 грудня на 1 січня на одну годину до 1:00.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.