Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кількість журналістів, які постраждали під час сутичок демонстрантів і міліції, зростає

Пістолетне право 7712 переглядів

Опубліковано - 27.01.2014 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Кількість журналістів, які постраждали під час сутичок демонстрантів і міліції, зростає
Кількість журналістів, які постраждали під час сутичок демонстрантів і міліції, зростає
ІМІ відслідковує, фіксує та перевіряє інформацію про постраждалих журналістів, фотографів та операторів під час виконання ними професійних обов’язків у зоні сутичок протестувальнкиів та міліції у Києві та інших містах.

Список журналістів, які постраждали 19-27 січня

1. 19 січня 2014 року у Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент «Нової газети» (Росія) Євген Фельдман. Фельдман повідомив, що постраждав від світлошумової гранати, у нього поріз і розбитий ніс.

2. 19 січня 2014 року в Києві на вулиці Грушевського світлошумова граната травмувала кореспондента відділу "Київ" газети "Вести" В’ячеслава Веремія. Осколок потрапив у ліве око та травмував ліву руку.

3. 19 січня 2014 року редактор ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігор Волосянкін був поранений під час подій на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав поранення в ногу, а перед цим - світлошумовою гранатою в спину.

4. 19 січня 2014 року в прямому ефірі репортерові (та за сумісністю операторові) Spilno.tv Анатолію Лазаренкові працівники міліції прострелили руку, навмисно обстрілявши з травматичної зброї.

5. 19 січня 2014 року під час подій на вулиці Грушевського у Києві постраждав оператор Янек Фалькевич: скалка з світло-шумової гранати влучила йому у брову та розсікла її.

6. Журналіст “Радіо Свобода” Ігор Ісхаков постраждав від розриву світлошумової гранати під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського у Києві. Він отримав численні садна та забої.

7. Журналіста “Радіо Свобода” Дмитра Баркара побито міліціонерами під час затримання 20 січня на вулиці Грушевського у Києві. Також побито Ігора Ісхакова, котрий перед тим був поранений від розриву світлошумової гранати.

8. 20 січня у Києві тітушки побили фотокореспондента LB.ua Макса Левіна. Він повертався вранці до свого авто після подій 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського.

9. 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждала координатор-стрімер Spilno.tv Галина Садомцева, яка отримала травму обличчя та ніг внаслідок влучання осколків.

10. 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент “Коментарів” Олександр Брамс. "Вибите праве плече, гіпс… Із потенційних ран близько десяти дірок в штанах і штуки три осколки…" — написав він.

11. 20 січня 2014 року у Києві з травматичної зброї поранили в ногу журналістку каналу 1+1 Наталку Пісню. За її припущеннями, її підстрелили працівники міліції з травматичної зброї.

12. 19 січня у Києві під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО «Свобода» Володимира Тищенка. Уламок гранати влучив йому в ногу. 20 січня зранку в нього влучила пластикова куля.

13. Оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура 20 січня 2014 року затримала міліція зі звинуваченням у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими.

14. Фотокореспондент газети "Голос України" Олександр Клименко поранений 19 січня у Києві на Грушевського. "Біля ніг вибухнула граната о 20.40. Дірка в нозі і дірка на щоці. У 9-й лікарні доктор вийняв з ноги шматок джинсів і три пластмасових осколки", - написав він у Facebook.

15. Постріл влучив 19 січня у планшет журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова. Планшет із наклейкою "ПРЕСА" уцілів, але на ньому залишився слід: "Якби це куля була, вона би прострелила цей планшет, було страшно: потрапило в «ПРЕСУ».

16. Куля влучила в камеру оператора 5 каналу Івана Наконечного, коли він підійшов ближче до барикад, камера вийшла з ладу. "Таке от нове "обладнання" мені прийшло в камеру. Добре, що не в голову", — сказав Наконечний.

17. 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського силовики з «Беркуту» розхитали автобус, на якому стояли представники преси, підхопили оператора «5 каналу» Дениса Савченка, який упав, зірвали з нього бейдж «Преса» і потягли до автозаку. Зараз він вдома, у нього зламана нога, він не може ходити.

18. у Києві 19 січня під час вибуху світлошумової гранати постраждав оператор каналу «24» Олександр Ковалевський. Після вибуху гранати у оператора пішла кров з вуха.

19. Антону Бережному, оператор та репортер Spilno.tv отримав ґематому на правому плечі, а також два зламані пальці.

20. Тимур Ібрагімов, стрімер Spilno.tv, отримав два порізи уламками від світлошумових гранат.

21. Тимур Бедерничек, оператор Spilno.tv, отримав численні опіки ніг.

22. Богдана Бабич, одна із засновників проекту Spilno.tv, уламок світлошумової гранати пошкодив ногу.

23. У Дмитра Сурніна, російського журналіста, екс-головреда газети «Мой район» (Москва), влучила гумова куля.

24. Олексію Сімакову, журналісту СТБ, осколком від світлошумової гранати поранено ногу.

25. 19 січня у Києві на вулиці Грушевського під час сутичок протестувальників з міліціонерами постраждав фотограф-фрілансер Роман Піліпей — йому у потилицю потрапила цегла з боку мітингувальників.

26. Від вибуху світлошумової гранати 19 січня постраждав старший редактор сайту часопису "Критика" Данило Євтухов. Поранено повіку, майже одночасно був поранений гумовою кулею в руку.

27. Іван Любиш-Кірдей, оператор каналу "1+1", позаштатний фотограф газети "День" — під ногами розірвалася газова граната, незначні подряпини на нозі, розірвані штани і взуття, надихався газом.

28. 19 січня гумова куля втрапила в око оператору ICTV Володимиру Зінченку, який працював над висвітленням сутичок між протестувальниками та міліцією на вулиці Грушевського.

29. Фотокореспондент Віталій Терещенко впав з автобуса та сильно травмувався після того, як Беркут різко розпочав рух автобуса з журналістами та операторами на даху.

30. 20 січня під час сутичок протестувальників з міліцією на вул. Грушевського журналісту видання "Український тиждень" Роману Малку поранили в око невідомим предметом, попередньо — гумовою кулею.

31. 20 січня журналістка «Надзвичайних новин» на каналі ICTV Юлія Крук під час висвітлення сутичок протестувальників та правоохоронців зазнала отруєння сьозогінним газом.

32. 19 січня журналіст Української молодіжної інформаційної агенції Павло Іванов постраждав на вулиці Грушевського у Києві. У нього влучили відразу чотири кулі.

33. 19 січня у Києві на вулиці Грушевського був поранений під час висвітлення подій на вулиці Грушевського оператор Громадського ТВ Влад Бовтрук. Гумові кулі потрапили йому в ногу і живіт, йдеться у сюжеті.

34. 20 січня у Києві на вулиці Грушевського оператор 5 каналу Юрій Усик зафіксував, як співробітник “Беркуту” вистрелив йому в об’єктив камери.

35. Кореспондент російського телеканалу РЕН ТВ Станіслав Григор’єв постраждав від вибуху світлошумової гранати в Києві. Він знаходиться в лікарні з підозрою на відкритий перелом ноги.

36. 21 січня силовики поцілили в голову гумовою кулею оператору інтернет-телебачення «Прихована правда» Олегу Веремієнко.

37. Оператора інтернет-телебачення "Еспресо-ТВ" Дмитра Двойченкова, який вів пряму трансляцію з вул. Грушевського, схопили і потягли до автозаку силовики.

38. Спеціального кореспондента газети "Вести", одесита Олександра Сибірцева травмувала світлошумова граната на вул. Грушевського.

39. Білоруського фотокореспондента Василя Федосенка, котрий працює у Києві для агенції Ройтерз, травмовано гумовою кулею.

40. 21 січня під час висвітлення подій на вулиці Грушевського у Києві в сторону знімальної групи каналу Еспресо-ТВ — оператора Олексія Новицького і журналіста Іллю Березенко — був зроблений постріл з боку "Беркуту", куля влучила поруч.

41. 22 січня журналісту The Associated Press Єфрему Лукацькому міліцейські снайпери стріляли у голову.

42. 22 січня журналісту The Associated Press Дмитру Власову міліцейські снайпери тричі влючили у пах.

43. 23 січня бійці “Беркуту” затримали у Києві режисера проекту Lenta.doc Андрія Кисельова, що висвітлював заворушення в столиці за завданням редакції Lenta.ru. Кисельов подзвонив з автозаку, розповівши про своє затримання. Журналіста при затриманні побили.

44. 22 січня на вулиці Грушевського у Києві від вибуху світлошумової гранати постраждав фотограф-фрілансер Максим Дондюк. Граната вибухнула прямо перед Дондюком, унаслідок чого у нього поранено ліву ногу та синці по всьому тілу.

45. 22 січня на вул. Грушевського оператор проекту документальних фільмів BABYLON’13 Юрій Грузинов отримав три вогнепальні поранення.

46. Вночі 22 січня під час зйомки на вул.Грушевського у Києві дістав поранення фотограф інтернет-видання «МедіаПорт» Мстислав Чернов. «Прямий цілеспрямований постріл гранатою по людині в яскравому жилеті з написом "Преса"», — повідомляє видання.

47. 23 січня уночі під час висвітлення подій коло Черкаської обласної адміністрації невідомі у цивільному затримали та жорстоко побили керівника та оператора сайту міста Черкас 0472.ua Олега Огілька. У нього забиття нирок, набряк голови, садна і сліди побоїв по всьому тілу.

48. На вул. Грушевського гумовою кулею поранено в ногу іноземного журналіста. Лікарі діагностували в медійника забій тканин.

49. 24 січня бійці внутрішніх військ побили журналіста радіо «Голос Свободи» Мирослава Мису, відібрали в нього телефон і погрожували побиттям усіх представників ЗМІ, які прийдуть їх знімати.

50. 26 січня у Запоріжжі журналіста сайту «Вся власть» Дмитра Смольєнка побили під час силового розгону майдану. Побили його тітушки разом з беркутівцями. Унаслідок — розбита голова, відбиті руки, знищена апаратура.

51. 26 січня у Дніпропетровську під час протистояння учасників мітингу та «тітушок» у знімальну групу телеканалу ICTV у полетіли камені. У шию поранено оператора каналу, камеру розбито.

52. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі облдержадміністрації, де відбувалися сутички між міліцією і радикально налаштованими мітингувальниками, постраждали журналісти 34 телеканалу. Оператору Сергію Кочету в голову кинули камінь. Від серйозних травм його врятувала захисна каска. Також Кочет отримав поранення в спину з травматичного зброї.

53. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі облдержадміністрації, де відбувалися сутички між міліцією і радикально налаштованими мітингувальниками, постраждали журналісти 34 телеканалу. У оператора Данила Пєтєрімова травма руки (імовірно перелом руки від ударів, нанесених палицями).

54. 26 січня у Дніпропетровську під час зйомок протестної акції біля будівлі облдержадміністрації, де відбувалися сутички між міліцією і радикально налаштованими мітингувальниками, постраждали журналісти 34 телеканалу. Журналіст Наталія Свєтлова отримала удари і садна від ударів палицями.

55. 25 січня у Харкові молодики в спортивних костюмах напали на колону євромайданівців. Унаслідок інциденту одному журналісту розбили голову.

56. 26 січня у Запоріжжі під час зачистки Майдану постраждав головний редактор газети “Мрія” Юрій Гудименко. Невідомі вдарили журналіста дубинкою по руці, внаслідок чого у нього зламаний палець.

57. У ніч на 27 січня у Черкасах власний кореспондент телеканалу "Інтер" Станіслав Кухарчук отримав травми в ході розгону міліцією протестувальників, які штурмували будівлю обласної державної адміністрації. Журналіст пред’явив співробітнику спецпідрозділу “Беркут” посвідчення, але беркутівець звалив його ударом кийка на землю, після чого кілька бійців завдали ударів вже лежачому Кухарчуку.

58. 26 січня під час розгону Євромайдану в Черкасах постраждав журналіст Польського громадського телебачення "Белсат" Сергій Марчук, він був поранений беркутівцями.

59. 26 січня під час розгону Євромайдану в Черкасах постраждав журналіст Польського громадського телебачення "Белсат" Юрій Висоцький, його затримала міліція.

60. 26 січня у Кіровограді працівники міліції ударами кийками по нирках випхали з Кіровоградської ОДА члена Національної спілки журналістів України Володимира Гришка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.