Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Криму після анексії зросла смертність наркоманів і зараження СНІДом

Добробут Регіон: Автономна республіка Крим 15780 переглядів

Опубліковано - 21.01.2015 10:57 | Всі новини | Версія для друку

У Криму після анексії зросла смертність наркоманів і зараження СНІДом
У Криму після анексії зросла смертність наркоманів і зараження СНІДом
Кожен десятий героїнозалежний наркоман у Криму з тих, хто до анексії півострова отримував замісну терапію метадоном, уже помер. Відсутність терапії підживлює поширення ВІЛ на півострові, заявив спецпредставник ООН.

Після анексії Криму на території півострова зросла смертність серед наркоманів.

Про це увечері у вівторок, 20 січня, повідомив спеціальний уповноважений генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з питань СНІДу в Східній Європі та Центральній Азії Мішель Казачкін.

За даними Казачкіна, з 805 залежних від героїну кримчан, які до анексії півострова Росією отримували так звану замісну терапію (OST), від 80 до 100 вже померли. "Причини смертей, за наявними у нас даними, в основному - суїцид і передозування", - пояснив Казачкін.

За його словами, подібна ситуація характерна також і для частини східних регіонів України, оскільки уряд припинив постачання препаратів, необхідних для проведення замісної терапії, на території, контрольовані проросійськими сепаратистами.

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) та ООН замісну терапію вважають ефективним методом боротьби з наркозалежністю, застосування якої знижує смертність серед хворих у кілька разів. Проте в Росії обіг препарату метадон, який використовують у замісній терапії, заборонений.

Відсутність терапії, пояснює Казачкін, не лише ставить під загрозу життя наркозалежних, які вимушено повертаються до вживання важких наркотиків, а й підживлює епідемію ВІЛ, яка одна з тих, що найшвидшими темпами поширюються у світі. "Східна Європа - це регіон, в якому епідемія ВІЛ поширюється дуже швидкими темпами. Значною мірою це пов’язано з людьми, які вживають наркотики", - підкреслив спецпредставник генсека ООН з питань СНІДу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.