Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Сінгапурі фасади будинків покриють органічними сонячними батареями у вигляді полімерної плівки

Технології 19629 переглядів

Опубліковано - 1.04.2015 05:15 | Всі новини | Версія для друку

Полімерні плівки будуть просто наклеюватися на вертикальні поверхні фасаду
Полімерні плівки будуть просто наклеюватися на вертикальні поверхні фасаду
Німецька компанія Heliatek отримала замовлення на облаштування органічними сонячними панелями п’яти будівель та навісу у Сінгапурі.

Проект може започаткувати зовсім нову сонячну технологію і стати однією з найбільших установок, де електроенергію вироблятимуть полімерні плівки. Загальна площа майбутньої фасадної електростанції дорівнює 226 кв.м, максимальна потужність - 12 кВт.

Полімерні плівки будуть просто наклеюватися на вертикальні поверхні фасаду. До травня Heliatek планує виготовити на конвеєрі різнокольорові, матові та прозорі плівки, після чого розпочнеться монтаж.

Результати проекту з бюджетом 500 000 євро мають вплинути на майбутній енергобаланс Сінгапуру. Зараз країну-державу електрикою забезпечують передусім газові електростанції, а також три сміттєспалювальні заводи і одна електростанція на кам’яному вугіллі.

Органічні сонячні панелі у порівнянні з кристалічними з кремнію мають істотну перевагу: їх продуктивність не змінюється з підвищенням температури, що дуже важливо насамперед в умовах гарячого клімату Сінгапуру. Як відомо, кремнієві панелі виробляють менше електроенергії при нагріванні.

Випробування пройдуть під наглядом державного Інституту досліджень у сфері сонячної енергетики і триватимуть 18 місяців. Фактично у Сінгапурі майже немає місця для розміщення великих фотовольтаїчних модулів, проте є достатньо фасадів, які можна переобладнати на електростанції.

Виробництво органічних сонячних панелей з полімерної плівки коштує значно дешевше і потребує менших витрат енергії, ніж з кремнію.
Виробництво органічних сонячних панелей з полімерної плівки коштує значно дешевше і потребує менших витрат енергії, ніж з кремнію
Виробництво органічних сонячних панелей з полімерної плівки коштує значно дешевше і потребує менших витрат енергії, ніж з кремнію

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.