Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прездент Петро Порошенко призначив головою Закарпатської ОДА Геннадія Москаля

Влада Регіон: Закарпатська область 9899 переглядів

Опубліковано - 15.07.2015 20:20 | Всі новини | Версія для друку

Прездент Петро Порошенко призначив головою Закарпатської ОДА Геннадія Москаля
Прездент Петро Порошенко призначив головою Закарпатської ОДА Геннадія Москаля
Президент Петро Порошенко представив активу Закарпатської області нового голову обласної державної адміністрації Геннадія Москаля та повідомив про масштабні зміни у керівництві правоохоронних органів області.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

«Ми не залишимо закарпатців один на один з бандитами та корупціонерами», – заявив Петро Порошенко.

Виступаючи на нараді з обласним активом, Президент зазначив: «Геннадій Москаль продемонстрував, що можна під кулями, під російськими артилерійськими обстрілами закривати контрабанду на Луганщині, можна наводити порядок, можна не допускати «бєспрєдєла» і мародерства і демонструвати, що є справжня українська влада – некорумпована, патріотична, головним завданням якої є допомагати людям». «Він користується величезною повагою і шаною», – наголосив Президент.

Глава держави відзначив дві переваги нового очільника Закарпатської ОДА – повна незалежність від місцевих кланів та груп випливу та великий досвід, отриманий на фронтовій Луганщині.

Глава держави поінформував про масштабні кадрові зміни у керівництві правоохоронних органів області. Президент заявив, що підпише Указ про призначення начальником Управління Служби безпеки України у Закарпатській області Олега Воєводіна. Управління МВС очолить колишній заступник керівника Управління МВС у Донецькій області Сергій Князєв, про що повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Президент також поінформував, що за його дорученням відсторонені від служби керівники двох прикордонних загонів області – Мукачівського та Чопського, та призначено нове прикордонне керівництво.

Президент наголосив, що зростання напруги на лінії зіткнення на Донбасі, яке спостерігається протягом останніх тижнів, явно синхронізується зі спробами дестабілізувати ситуацію всередині країни.

Глава держави зазначив: «Цей сценарій Кремля є очевидним. Свідомо чи всліпу беруть в ньому участь деякі наші патріоти, мені байдуже. Незалежно від їхньої мотивації, як гарант Конституції, прав та свобод громадян, я повинен розпеченим залізом випалити таке явище, як незаконні збройні формування». «Ті, хто з гранатометами та кулеметами гатить в Закарпатті, – терористи і бандити. Від того, що вони почепили патріотичні шеврони і обгорнулися в український прапор, сутність їхня не міняється. А от вина – стає ще тяжчою. Анархії та отаманщини в Україні не буде. Ми пройшли цей досвід у 18-19 роках на початку XX століття і загубили державу. Зараз ми маємо все зробити, щоб Українську державу зберегти. Бо тоді перемогою Росії і втратою незалежності було зроблено дуже потужне щеплення українському народу, щоб він назавжди запам’ятав, що таке анархія», – заявив Порошенко.

За словами Петра Порошенка, він уважно вивчив досвід Балканських країн щодо того, як вирішувалося питання величезної кількості зброї після конфлікту. Так, люди зі зброєю на вулицях, які не були співробітниками правоохоронних органів, вважалися терористами, і правоохоронці мали право реагувати. «Після вивчення цього досвіду я не виключаю, що найближчим часом внесу до Парламенту цю законодавчу норму», – зазначив Глава держави.

Довідка.

Геннадій Москаль у 1995-1997 роках працював у Закарпатській області на посаді начальника управління МВС України, з червня 2001 року до вересня 2002 року був головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

18 вересня 2014 року Указом Президента № 736/2014 був призначений головою Луганської обласної державної адміністрації, а з 5 березня 2015 року – керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.