Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дотики батьків змінюють ДНК дітей, показало дослідження

У світі науки 13288 переглядів

Опубліковано - 7.12.2017 04:02 | Всі новини | Версія для друку

Дотики батьків змінюють ДНК дітей, показало дослідження
Дотики батьків змінюють ДНК дітей, показало дослідження
Діти, які були більш неспокійними в дитинстві і отримували менше тактильного контакту, на молекулярному рівні відстають у розвитку від своїх ровесників.

Співробітники Університету Британської Колумбії і Дослідницького інституту Дитячого госпіталю Британської Колумбії встановили, що через тактильний контакт у немовлят відбуваються зміни на молекулярному рівні. Вони помітні навіть 4 роки по тому, повідомляє The Times of India.

У дослідженні взяли участь 94 здорових немовляти. Батьків дітей, яким було 5 тижнів, попросили вести щоденники. До них потрібно було вносити інформацію про тактильний контакт з дітьми під час сну, плачу, годуванні і неспокої немовлят. Коли дітям виповнилося приблизно 4,5 року, вчені зібрали зразки їх ДНК.

Фахівців цікавило метилювання ДНК (модифікація молекули ДНК, що не зачіпає нуклеотидну послідовність). Дослідники виявили відмінності в метилюванні ДНК в 5 областях у дітей, які отримували багато і мало тактильного контакту. У двох областях були гени, пов’язані з імунною системою і метаболізмом. В цілому діти, які були більш неспокійними в дитинстві і отримували менше тактильного контакту, на молекулярному рівні виявилися недостатньо зрілими для свого віку.

А для дорослих, - навіть дотик незнайомця може втішити людину, яка зіткнулася з відмовою і соціальною ізоляцією. До такого висновку прийшли співробітники Університетського коледжу Лондона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.