Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фортеця Кам’янця-Подільського відкриває чергові таємниці

За межею віків Регіон: Хмельницька область 12472 перегляди

Опубліковано - 13.06.2018 21:50 | Всі новини | Версія для друку

Фортеця Кам’янця-Подільського відкриває чергові таємниці
Фортеця Кам’янця-Подільського відкриває чергові таємниці
Археологи розповіли про унікальні знахідки на території Старої фортеці.

На території Старого замку у Кам’янці продовжуються розкопки. Наразі археологічні дослідження на місці розташування церкви Покрови Богородиці та костелу святого Станіслава. Нещодавно археологами там було розкрито 5 поховань, зокрема, парне поховання, та залишки будівлі, яка, ймовірно, є склепиком в якому був похований один з магнатів Потоцьких (згідно опису 1613 року).

На сторінці музею-заповіднику у мережі Фейсбук, повідомляється, що уже розчищено фрагмент південної вівтарної частини Покровської церкви, товща кам’яного фундаменту на глиняному розчині становить 0,30-0,60 м. Розкрита більша частина склепика в якому був похований Микола Потоцький.

Згідно досліджень українського історика Віталія Михайловського, Микола Потоцький був кальвіністом та похований на території кам’янецького замку. Не виключено, що під час переходу міста під владу турків поховання було перенесено. Коли ж вдалося розчистити парне поховання, несподівано між ребрами чоловіка віднайшли наконечник стріли. Попередньо його датують 12-13 століттям.
Між ребрами чоловіка віднайшли наконечник стріли
Між ребрами чоловіка віднайшли наконечник стріли
А кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ігор Старенький на сторінці у мережі Фейсбук, розповів про ще одну знахідку – розграбоване поховання.

«Пограбоване поховання в межах фундаментів Покровської церкви. Не виключено, що це залишки розграбованої гробниці Коріатовичів», - зазначив науковець.

Фото Ігоря Старенького
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.