Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі натякнули що переговори щодо транзиту через Україну триватимуть довго

Газоват 5861 перегляд

Опубліковано - 18.07.2018 10:19 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі натякнули що переговори щодо транзиту через Україну триватимуть довго
У Кремлі натякнули що переговори щодо транзиту через Україну триватимуть довго
Газові консультації з ЄС та Україною були конструктивними, але до початку нового партнерства щодо транзиту газу треба владнати всі наявні спори між двома компаніями, наголосив міністр енергетики Росії Алєксандр Новак.

Міністр енергетики Росії Алєксандр Новак назвав проведені напередодні консультації з Україною та ЄС з питань транзиту природного газу конструктивними. Про це Новак заявив у вівторок, 17 липня, перед журналістами в Берліні. "На мій погляд, вони (переговори. - Ред.) пройшли досить конструктивно, в такому діловому ключі, спокійному режимі. Ми обмінялися інформацією, обмінялися думками про поточну ситуацію і про перспективи поставок газу європейським споживачам через територію України", - зазначив російський міністр, передає інформагенція "Українські новини".

Водночас російський урядовець повторив висловлену 16 липня президентом Росії Владіміром Путіним думку про необхідність врегулювання суперечок між російським "Газпромом" та НАК "Нафтогаз України". "Ми готові продовжити контракт чинний, готові розглядати в тому числі пропозиції щодо укладення нового контракту. Важливе питання, яке з цим пов’язане, (…): ми маємо врегулювати всі спірні відносини до початку реалізації нового етапу взаємин", - заявив Новак.

Він зазначив, що російська сторона згадала мирову угоду як один із способів врегулювання спору, але додав, що ця тема вимагає додаткового обговорення в подальшому. Новак також визнав, що Росія отримала українські пропозиції щодо транзиту і буде їх вивчати. При цьому РФ підтримує позицію, що після завершення чинного контракту подальші стосунки з Україною щодо транзиту газу мають враховувати імплементовані в українське законодавство європейські норми.

Новак також спрогнозував зростання європейського споживання газу впродовж найближчих 5-10 років на 5-10 відсотків, наголосивши, що ці обсяги можуть завантажити українську газотранспортну систему після запуску "Північного потоку-2".

Раніше 17 липня в Берліні відбулися тристоронні консультації на міністерському рівні між ЄС, Україною і Росією з питань транзиту газу. Сторони домовилися продовжити діалог у вересні на експертному рівні, а в жовтні - знову на рівні міністрів.

16 липня російський президент Владімір Путін на прес-конференції Гельсінкі після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом заявив, що Росія готова подовжити контракт за транзитом газу через Україну в разі врегулювання спору між "Газпромом" та "Нафтогазом". У відповідь на таку заяву в "Нафтогазі" заявили, що вважають суперечки з "Газпромом" вже врегульованими.

Нагадаємо, що 28 лютого 2018 року "Нафтогаз" виграв суперечку з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. Той зобов’язав "Газпром" сплатити "Нафтогазу" компенсацію в сумі 4,63 мільярда доларів США за недопоставку "Газпромом" погоджених обсягів газу для транзиту. Після перерахунку за результатами двох арбітражних спорів, з урахуванням боргу української компанії перед російською, "Газпром" має сплатити українській компанії 2,6 мільярда доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.