Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РНБО визначилася з параметрами оборонного замовлення

Захист держави 5297 переглядів

Опубліковано - 7.09.2018 11:47 | Всі новини | Версія для друку

РНБО визначилася з параметрами оборонного замовлення
РНБО визначилася з параметрами оборонного замовлення
На потреби забезпечення національної безпеки України у 2019 році плануються витрати на рівні 5% ВВП.

Про це повідомила прес-служба РНБО.

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 6 вересня 2018 року розглянула:

- показники Державного бюджету на 2019 рік за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України;
- невідкладні заходи із захисту національних інтересів України у південних регіонах України, акваторії Чорного та Азовського морів і Керченській протоці;
питання щодо непродовження Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ;
- Проектну загрозу для ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

За результатами обговорення РНБО України ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. У цілому на потреби сектору безпеки і оборони України буде скеровано понад 5% ВВП. "Одним з важливих пріоритетів бюджету наступного року за дорученням Президента України визначено суттєве збільшення грошового забезпечення військовослужбовців", - зазначив Секретар РНБО України Олександр Турчинов у коментарі.

За його словами, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано виконання заходів щодо розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема, сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, зокрема, крилатих ракет); посилення системи протиповітряної оборони держави та можливостей авіації Повітряних Сил Збройних Сил України; реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спеціального зв’язку та захисту інформації; виконання Національної розвідувальної програми на 2016 - 2020 роки; посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю тощо.

РНБО України затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів у південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

Також Кабінету Міністрів України доручено:

- невідкладно ухвалити Морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів;
- відпрацювати спільну позицію нашої держави з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі, яка поширюється на окупованій території північного Криму, а також забезпечити заходи протидії її поширенню на південну частину материкової України.
- РНБО України підтримала пропозицію Президента України щодо непродовження чинності Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

Рада також ухвалила рішення щодо забезпечення надійного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.