Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ВПС США візьмуть участь у навчаннях в Україні

Захист держави 5732 перегляди

Опубліковано - 19.09.2018 11:15 | Всі новини | Версія для друку

ВПС США візьмуть участь у навчаннях в Україні
ВПС США візьмуть участь у навчаннях в Україні
Повітряні сили США та восьми інших країн візьмуть участь наступного місяця у військових навчаннях в Україні.

Про це повідомило американське оборонне видання Stars and Stripes.

Метою навчань є зміцнення безпеки в регіоні, покращення співпраці з країнами-членами НАТО, заявили військові у вівторок.

США планують надіслати біля 450 військових з баз у США та в Європі, повідомив речник Збройних сил США в Європі (USAFE). Біля 250 осіб візьме участь в навчаннях, включаючи пілотів та механіків, решта виконуватиме допоміжні ролі.

"Чисте небо" – одне з декількох спільних та міжнародних навчань, які проводяться в Україні цього року і які спрямовані на зміцнення регіональної безпеки, говорять посадовці зі сфери оборони, повідомляє видання.

Загалом в навчаннях планує взяти участь 950 військових. Крім України та США, в навчаннях візьмуть участь військові Бельгії, Данії, Естонії, Нідерландів, Польщі, Румунії та Великобританії.

Навчання відбудуться в основному на Старокостянтинівській повітряній базі, розташованій на південний захід від Києва та в інших навчальних регіонах України.

Цього року виповнюється 25 років співпраці між Повітряною національною гвардією Каліфорнії та Україною в рамках міждержавного партнерства Європейського командування. Каліфорнійський підрозділ буде добре представлено з F-15C Eagles та C-130J Super Hercules, йдеться в заяві посадовців USAFE.

В навчаннях буде задіяно і інші американські літаки, включаючи F-15D з 48-го бойового підрозділу RAF Lakenheath, Англія; KC-135s з Національної гвардії Іллінойсу та 100-тий підрозділ дозаправників в повітрі; і MQ-9s, які діють з військової повітряної бази Мирославець у Польщі. Інтруктори представлятимуть Національну повітряну гвардію Пенсильванії.

Також можуть брати участь додаткові підрозділи з Каліфорнії, Меріленду, Огайо, Нью-Йорку, Аляски, Вашингтону та баз в Європі, заявляє USAFE.

Цілями навчання буде захист суверенітету в повітрі, відпрацьовування таких операцій, як перехоплення, інтеграція операцій в повітрі та на землі, операції авіаційної мобільності, медична евакуація повітрям, кіберзахист та вивезення військових, зазначає видання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.