Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ затримала російських розвідників

Захист держави 4946 переглядів

Опубліковано - 20.12.2018 19:19 | Всі новини | Версія для друку

СБУ затримала російських розвідників
СБУ затримала російських розвідників
Три “агентурно-бойові групи” російської розвідки затримала на Сході України контррозвідника СБУ, стверджують в українській спецслужбі. Також СБУ оприлюднила дані про 10 найманців приватної військової компанії Вагнера.

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про затримання на Сході країни трьох агентурно-бойових груп головного управління генштабу збройних сил РФ (колишнє Головне розвідувальне управління). Затримання провели співробітники департаменту контррозвідки, повідомляється у четвер, 20 грудня, на сторінці СБУ в Facebook.

"Найближчими днями відбудеться спеціальний брифінг контррозвідки СБУ щодо затримання на Сході України трьох агентурно-бойових груп російської військової розвідки", - зазначили в українській спецслужбі. Інших деталей щодо анонсованого спецбрифінгу контррозвідки в СБУ не надали.

Також СБУ оприлюднила дані про 10 найманців приватної військової компанії Вагнера, які можуть бути причетні до вбивства російських журналістів у Центральноафриканській республіці влітку цього року. За даними СБУ, найманців ПВК "Вагнер" було спрямовано до ЦАР керівництвом головного управління генштабу ЗС РФ ще на початку року. Структурою прикриття терористів нібито є комерційна фірма "М-Фінанс", афільована з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Ці найманці, як зазначають в українській службі безпеки, здійснювали у ЦАР інструкторську підготовку членів місцевих воєнізованих формувань, а також забезпечення таємного вивезення алмазів до Росії.

Журналіст Орхан Джемаль, режисер Олександр Расторгуєв і оператор Кирило Радченко були вбиті в ЦАР 30 липня. Росіяни працювали над розслідуванням "Російські найманці" про приватну військову компанію Вагнера - неофіційну військову організацію, яка не входить до складу регулярних збройних сил Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.