Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна не відмовиться від права вільно користуватися Керченською протокою

Захист держави 4808 переглядів

Опубліковано - 28.12.2018 20:25 | Всі новини | Версія для друку

Україна не відмовиться від права вільно користуватися Керченською протокою
Україна не відмовиться від права вільно користуватися Керченською протокою
«Ми не відмовимося від нашого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права», - на цьому, під час ексклюзивного інтерв’ю на телеканалі «ZIK» наголосив Міністр оборони України Степан Полторак.

«Перехід перший і другий не відрізнявся ніяк по організації та підготовці по порядку проходу, по плануванню він був здійснений планово», — зазначив Полторак.

«Що стосується провокацій: Російська Федерація подивилася на те, що в наших планах є подальші проходи через Керченську протоку і є бажання посилити наше угрупування в Азовському морі, тому вони якраз і використали другу спробу для того, щоб здійснити провокацію з кораблями», — підкреслив глава оборонного відомства.

За словами Міністра оборони України будуть і наступні проходи українських кораблів через Керченську протоку.

«Буде і 20, і 30, і 100, і це буде завжди, тому що Азовське море — це частина України, Маріуполь, Бердянськ наші порти це частина України, це частина нашої економіки. І ми точно не відмовимося від нашого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права», — акцентував Полторак.

Міністр оборони повідомив, що в Україні створюється протикорабельний ракетний комплекс.

«Ми ставимо перед собою задачу створення протикорабельного комплексу, не тільки ракети. Він має бути мобільним, щоб мав можливість маневру. Таким чином ми зможемо підвищити рівень та можливості по збереженню територіальної цілісності і морського узбережжя в недоторканості», — підкреслив Полторак.

«Що стосується ракети «Вільха» — ми знаходимось на завершальному етапі. Це гарна ракета, проте у нас є й інші розробки, які значно підвищать можливості артилерійських підрозділів ЗС України. І ви бачили випробування протикорабельної ракети «Нептун», яка показує дуже гарні характеристики», — зазначив Міністр оборони України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.