Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Іноземні спостерігачі про вибори парламенту України

Вибори - 2019 6290 переглядів

Опубліковано - 22.07.2019 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Іноземні спостерігачі про вибори парламенту України
Іноземні спостерігачі про вибори парламенту України
Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися в конкурентоспроможних умовах, заявив спеціальний координатор і керівник місії короткострокових спостерігачів ОБСЄ Ілкка Канерва на пресконференції у Києві.

«Кампанію було проведено конкурентно і зловживань загалом не було… Але фінансування кампанії було не таким прозорим, як мало бути, були моменти, коли за допомогою фінансування були спроби вплинути на українців», – заявив Канерва.

Він зазначив, що виборча кампанія відбулася загалом «в умовах чесної конкуренції та зібрала широкий спектр політичних думок».

За словами Канерви, серед порушень на виборах – клони, вплив великих донорів, поляризовані ЗМІ, недоліки щодо розгляду виборчих скарг тощо.

Канерва додав, що органи, які займалися організацією і підготовкою виборів, спрацювали доброчесно і компетентно, підготувавши вибори у короткий термін.

Голова делегації Парламентської асамблеї НАТО зі спостереження Мадлен Мун заявила, що вибори в Україні не можна назвати досконалими, оскільки мільйони українців в Криму і в частині Донбасу були виключені з виборчого процесу.

«Мільйони українців в Криму і в частині Донбасу були виключені з виборчого процесу. Ці вибори не можна назвати досконалими, найбільше порушень на мажоритарних округах, олігархи домінують в ЗМІ», – сказала Мун.

Вона однак зазначила, що Парламентська асамблея НАТО допомагатиме Україні в європейській інтеграції і готова співпрацювати з новим парламентом.

На позачергових парламентських виборах до Ради мали змогу проголосувати понад 47 тисяч виборців, чия виборча адреса розташована на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, міста Севастополь та в анексованому Криму. Майже 99% внутрішньо переміщених осіб та мешканців тимчасово окупованих територій не подали заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси та, відповідно не були включені в списки виборців на дільницях.

На дочасних виборах до парламенту в Україні працювала міжнародна місія зі спостереження за виборами – спільна місія Бюро ОБСЄ з Демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ), Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, а також Європейського парламенту (ЄП). Місія складається з 811 спостерігачів з 45 країн, включаючи 719 експертів та довгострокових, короткострокових спостерігачів БДІПЛ, 60 парламентарів та співробітників Парламентської асамблеї ОБСЄ, 17 представників Парламентської асамблеї НАТО, а також 15 представників Європейського парламенту.

За матеріалами Радіо Свобода


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.