Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Плівки Гончарука”. Зеленський хоче знати, хто записав

Скандал 6647 переглядів

Опубліковано - 17.01.2020 16:33 | Всі новини | Версія для друку

“Плівки Гончарука”. Зеленський хоче знати, хто записав
“Плівки Гончарука”. Зеленський хоче знати, хто записав
Президент України Володимир Зеленський вимагає, аби правоохоронці за два тижні встановити причетних до запису розмов на зустрічі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністрів і представників Нацбанку.

Як ідеться на сайті президента, таке завдання він поставив під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу Генпрокурора, МВС, НАБУ, ДБР та Управління держохорони.

Перед тим Гончарук подав президенту прохання про відставку - через скандал з оприлюдненням нібито підслуханих розмов, які компрометують його самого і Володимира Зеленського.

"Вимагаю, щоб за два тижні якомога швидше ми з вами отримали інформацію - хто вів записи… Знайти, хто це зробив, і з цим розібратися", - наголосив Володимир Зеленський.

Він просить правоохоронців визначити людей, які були присутні на переговорах, і з’ясувати обставини, за яких відбувся запис їхніх розмов.

Володимир Зеленський також вимагає, аби фахівці напрацювали заходи, щоб унеможливити "подібні інциденти" в майбутньому.

"Несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов не повинне мати місце у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки", - додав президент.

Водночас у цій заяві жодним словом не згадане прохання Гончарука про відставку, яке він направив Зеленському, і немає жодного коментаря, чи залишиться прем’єр на своїй посаді.

Скандал

На "злитих" в інтернет аудіозаписах чоловік із голосом, схожим на голос голови уряду, називає себе "профаном" в економіці та говорить про "примітивне розуміння економічних процесів" у президента Зеленського.

У дописі у Facebook Гончарук заявив, що оприлюднені розмови є маніпуляцією:

"Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда - не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда", - зазначив він.

Він також додав, що насправді президент Зеленський є для нього "взірцем відвертості та порядності".

Джерела BBC News Україна в уряді кажуть, що "президент навряд чи схвалить заяву" Гончарука.

Тим часом, у фракції партії "Слуга народу" заявили, що одноголосно підтримають відставку пре’єра, якщо її підтримає Зеленський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.