Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стефанішина очікує результатів щодо “промислового безвізу” з ЄС до жовтня

Економіка 3133 перегляди

Опубліковано - 7.07.2020 19:05 | Всі новини | Версія для друку

Ольга Стефанішина
Ольга Стефанішина
Віцепрем’єрка з євроінтеграції України Ольга Стефанішина очікує, що місія ЄС щодо “промислового безвізу” надасть результати оцінки законодавства до саміту Україна-ЄС у жовтні.

Київ очікує на результати оцінки місією Євросоюзу українського законодавства у рамках переговорів щодо підписання угоди про "промисловий безвіз". Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у вівторок, 7 липня, під час першого на посаді візиту до Брюсселя, повідомляє кореспондент DW.

"Місія вже працює в Україні. Перший етап роботи місії - дистанційний. Йдеться про оцінку законодавства. Ми дуже розраховуємо, що до саміту вже будуть результати правової оцінки ситуації в Україні", - розповіла Стефанішина. Як відомо, саміт Україна-ЄС мав відбутися у липні, проте через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 його перенесли на жовтень. Віцепрем’єрка очікує, що одразу після представлення результатів розпочнеться робота фізичної місії ЄС, котра визначатиме, як в Україні працює система оцінки відповідності промислової продукції.

Нагадаємо, український уряд прагне підписати з Євросоюзом Угоду про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (ACAA), яка би дозволила Україні торгувати промпродукцією з ЄС на тих самих умовах, на яких країни Євросоюзу торгують нею між собою. Цей документ і називають "промисловим безвізом".

Угода про спільний авіаційний простір Україна-ЄС

Крім ACAA, Стефанішина в Брюсселі обговорила і угоду про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. "Ми впевнені, що є політична воля підписати цю угоду якнайшвидше", - зазначила вона, відповідаючи на запитання кореспондента DW. Водночас віцепрем’єрка відмовилася називати будь-які строки можливого підписання цього документа. "З нашого боку є готовність підписати угоду в будь-який найближчий час", - додала вона.

Ціллю Угоди про спільний авіаційний простір є поширення спільного авіаційного ринку ЄС на Україну. Фактично вона дозволить будь-якій українській або європейській авіалінії виконувати прямі перельоти між будь-яким летовищем у ЄС чи Україні. Вона також поширить норми Євросоюзу, наприклад щодо прав пасажирів, на українські авіалінії. Переговори про цю угоду ЄС і Україна почали ще у 2007 році.

Стефанішину призначили на посаду віцепрем’єрки 4 червня. Під час візиту до Брюсселя вона зустрілася зокрема з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії з економіки Валдісом Домбровскісом та єврокомісаром з питань сусідства Олівером Варгеї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.