Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд продовжує адаптивний карантин до 1 листопада

Влада 2320 переглядів

Опубліковано - 26.08.2020 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Уряд продовжує адаптивний карантин до 1 листопада
Уряд продовжує адаптивний карантин до 1 листопада
Кабінет Міністрів у середу ухвалить рішення про продовження дії адаптивного карантину до 1 листопада 2020 року у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо COVID-19.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду в середу.

“Сьогодні на засідання уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій по кольорам будуть діяти щонайменше до 1 листопада”, - сказав Шмигаль.

За його словами, нині влада готує лікарні до приймання хворих у рамках другої хвилі COVID-19, закуповують засоби індивідуального захисту для медиків.

Глава уряду подякував медикам за їхню роботу у рамках боротьби із коронавірусною інфекції, за лікування хворих, а також закликав людей дотримуватися простих правил безпеки — носити маски, мити руки та дотримуватися дистанції.

Україна закриває до кінця вересня кордони для іноземців, але для деяких категорій іноземних громадян в’їзд буде можливим, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“Уряд сьогодні розгляне питання про те, щоб до кінця вересня, майже до кінця вересня, закрити кордони для в’їзду іноземних громадян. Звичайно, окрім тих іноземців, які мають дозволи на проживання в Україні", - зазначив Шмигаль.

За його словами, обмеження також не діятиме для іноземців-членів міжнародних та гуманітарних місій.

КМУ неодноразово закликав усіх прочан, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію.

“Ми, на жаль, змушені будемо прийняти рішення про заборону таких масових заходів у місті Умань. Це наша відповідальність, і ми не повинні створювати додаткові величезні ризики для українців, і не лише для них, а й для громадян інших держав”, - сказав Шмигаль.

В Україні станом на 26 серпня лабораторно підтверджено 110 085 випадків COVID-19, з них за добу – 1 670.Загалом в Україні зареєстровано 2354 смерті від COVID-19. Одужали – 53 454 особи. Зараз хворіють – 54 277 осіб. Напередодні в Україні за добу зареєстрували 1658 випадків коронавірусу.

Як повідомлялося раніше, з 12 березня в Україні триває карантин, запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Тоді Кабінет Міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в’їзду в країну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.

25 березня надзвичайну ситуацію запровадили по всій Україні. Карантин подовжили до 24 квітня. Закрили заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинили роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

2 квітня уряд ухвалив постанову про посилення "карантинних" обмежень. Таким чином, із 6 квітня в Україні карантин став жорсткішим, зокрема заборонили ходити вулицями більш як по двоє та перебувати в громадських місцях без масок чи респіраторів.

22 квітня Кабінет Міністрів продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року.

4 травня КМУ продовжив дію карантину до 22 травня. А 20 травня уряд схвалив рішення, яким запроваджує адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочався другий етап пом’якшення карантинних заходів. Згодом дію карантину знову продовжили.

Кабінет Міністрів 22 липня продовжив карантин до 31 серпня і затвердив поділ країни на 4 типи епідемічних зон та критерії такого поділу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.