Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Карантин і 1 вересня: Шкарлет розповів, як працюватимуть школи і виші

Влада 2213 переглядів

Опубліковано - 31.08.2020 19:51 | Всі новини | Версія для друку

Карантин і 1 вересня: Шкарлет розповів, як працюватимуть школи і виші
Карантин і 1 вересня: Шкарлет розповів, як працюватимуть школи і виші
Новий навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня, але з певними особливостями, з урахуванням на епідемічної ситуації в кожному регіоні країни.

Про це сказав т.в.о. міністра Сергій Шкарлет на брифінгу щодо початку нового 2020/2021 навчального року та попередніх результатів вступної кампанії до закладів вищої освіти у понеділок, 31 серпня.

«Хочу зазначити, що навчальний рік, як і завжди, розпочнеться 1 вересня, але з певними особливостями епідемічної ситуації в кожному регіоні. Або в кожній освітній адміністративно –територіальній одиниці», - зазначив Шкарлет.

За його словами, рівень епідемічної небезпеки буде визначатися державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Хочу зазначити, що в разі зеленого, жовтого або помаранчевого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів загальної середньої освіти, закладів освіти буде дозволено у звичайному режимі, але з чітким дотриманням санітарних норм і норм безпечної поведінки та існування. В разі встановлення червоного режиму епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами буде заборонено, і освітній процес буде відбуватися тільки в дистанційному режимі», - уточнив т.в.о. міністра освіти і науки.

Він зауважив, що станом на сьогодні червоний рівень небезпеки встановлений у 19 зонах.

«Хочу нагадати, що переважна більшість закладів загальної та середньої освіти в Україні є закладами комунальної власності. І відповідно організація їх технічного та матеріально-технічного та фінансового забезпечення згідно зі статті 32 Закону «Про місцеве самоврядування», відповідно покладається на сільські, селищні, міські та обласні ради», - сказав Шкарлет.

Водночас він зауважив, що у межах компетенції Міністерство освіти і науки звернулося з деякими листами до обласних державних адміністрацій, керівників департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державної обласної адміністрації та закладів освіти щодо організації освітнього процесу.

За словами Шкарлета, у листах зазначено, що «керівники закладів та їх засновники мають в обов’язковому порядку забезпечити безперебійне водо- , електро-, газо- та теплопостачання закладів освіти, забезпечити обов’язкове підвезення у місцевості учнів та педагогічних працівників до закладу освіти і у зворотньому напрямку, але при цьому - з обов’язковим санітарно-технічним контролем транспортних засобів і дотриманням норм щодо кількості пасажирів, як того вимагають постанови головного державного санітарного лікаря».

Цими ж листами, зауважив він, рекомендовано встановити особливі умови організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти.

Окрім того, рекомендовано забезпечити заклади засобами індивідуального захисту, засобами за дотриманням правил особистої гігієни та відповідним обладнанням – безконтактними термометрами, антисептиками тощо.

«Хочу наголосити, що використання медичної маски може бути не лише промислово виготовленою, але і самостійно виготовленою. Це згідно нормативів дозволяється використовувати, при цьому це суттєво здешевшить процес індивідуального захисту», - вважає т.в.о. міністра освіти і науки.

Окрім того, зауважив він, окремим листом тим же адресатам було направлено методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році.

Як повідомлялося раніше, в Україні з понеділка, 31 серпня, почало діяти нове епідемічне зонування.

До червоної зони будуть віднесені міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; міста Біляївка та Ізмаїл Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області; місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.

В Україні за останню добу зареєстровано 2 141 випадок зараження коронавірусом, загальна їх кількість сягнула 121 215.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.