Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Двоє американських експертів пішли з наглядових рад українських державних компаній

Скандал 3392 перегляди

Опубліковано - 12.10.2020 15:10 | Всі новини | Версія для друку

Двоє американських експертів пішли з наглядових рад українських державних компаній
Двоє американських експертів пішли з наглядових рад українських державних компаній
Амос Хохштайн, колишній американський дипломат, припиняє свої повноваження незалежного директора в Наглядовій раді НАК «Нафтогаз України», які він виконував з 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії, опублікованому 12 жовтня.

Серед здобутків під час роботи на посаді, Хохштайн у листі до «Нафтогазу» відзначив те, що «​Група Нафтогаз перетворилась із збиткової компанії на генератора доходу для державного бюджету. Ми привели компанію у відповідність до правил ЄС та завершили відокремлення оператора газотранспортної системи відкрито та прозоро. Багаторічна боротьба за те, щоб покласти край непрозорій системі ПСО, нарешті була виграна. Більше того, Нафтогаз переміг російський Газпром в арбітражному процесі на суму 5 млрд доларів».

Хохштайн обґрунтував своє рішення залишити компанію посиленням протидії процесу реформування ринку газу та процесам трансформації «Нафтогазу» в незалежну ефективну компанію. «Нафтогаз» потерпає від збільшення саботажу з боку корупційних сил», - заявив Хохштайн в коментарі для Kyiv Post.

Голова Наглядової ради Клер Споттісвуд подякувала Хохштайну за роботу і запевнила, що «за нинішнього стану корпоративного управління Група Нафтогаз є стійкою до впливу ззовні, а Наглядова рада продовжуватиме убезпечувати рішення компанії від політичного впливу та будь-яких спроб повернути корупцію у державну енергетику».

Наприкінці минулого місяця з посади члена Наглядової ради «Укрзалізниці» пішов економіст американського аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд. Він навів декілька причин свого рішення, в колонці для Kyiv Post. Серед них, надмірні правові ризики через відсутність страхування зобов‘язань, той факт, що керівництво компанії не виконує багато рішень Наглядової ради а також відсутність регуляторних та фінансових умов для модернізації та збільшення ефективності компанії. Ще одним фактором стала політика української влади, спрямована на різке скорочення зарплат членів наглядових рад українських держкомпаній. З квітня члени Наглядової ради «Укрзалізниці» не отримували заробітньої плати, зауважує Аслунд, а Верховна Рада та уряд ухвалили рішення, що означають різке і ретроактивне скорочення такого відшкодування.

Реагуючи на критику щодо скорочення зарплат заступниця голові Офісу президента України Юлія Ковалів заявила, що таке рішення було «вимогою часу» під час пандемії і повинно мати обмежену дію, «інакше ми ризикуємо повернутись назад - до корупції та неефективності».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.