Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США, ЄС, Канада та Великобританія скоординовано запровадили нові санкції проти фізичних та юридичних осіб Білорусі

Світ навколо нас 1238 переглядів

Опубліковано - 22.06.2021 08:36 | Всі новини | Версія для друку

США, ЄС, Канада та Великобританія скоординовано запровадили нові санкції проти фізичних та юридичних осіб Білорусі
США, ЄС, Канада та Великобританія скоординовано запровадили нові санкції проти фізичних та юридичних осіб Білорусі
У понеділок США, Європейський Союз, Канада та Великобританія оголосили про скоординоване запровадження нового раунду санкцій проти фізичних та юридичних осіб Білорусі.

У понеділок США, Європейський Союз, Канада та Великобританія оголосили про скоординоване запровадження нового раунду санкцій проти фізичних та юридичних осіб Білорусі у зв’язку з примусовою посадкою літаку авіаліній Ryanair, арештом незалежного журналіста Романа Протасевича та репресіями з боку режиму Лукашенка.

У спільній заяві союзників йдеться, що вони «є об’єднаними у своєму занепокоєнні щодо нападів з боку режиму Лукашенка на права людини, основні свободи та міжнародне право».

«Сьогодні ми спільно запровадили санкції у відповідь на примусову посадку комерційного літака авіаліній Ryanair рейсу між двома країнами-членами ЄС та політично вмотивований арешт журналіста Романа Протасевича та його компаньйонки Софії Сапеги, як також атаки на права людини та фундаментальні свободи», - йдеться у спільній заяві.

Окремо у понеділок Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про візові обмеження для 46 офіційних осіб Білорусі за «їх причетність до підриву та завданню шкоди інституціям в Білорусі, що робить неможливим для цих осіб потрапляння на територію США».

Також у понеділок Міністерство фінансів США запровадило додаткові санкції проти 16 білоруських офіційних осіб та 5 державних підприємств у відповідь на насильство та репресії з боку режиму Лукашенка, в тому числі примусову посадку літака авіаліній та арешт Романа Протасевича. Відомство оприлюднило відповідну заяву на своєму сайті у понеділок.

Серед осіб, які підпали під санкції - найближче оточення президента Лукашенка та 8 осіб, які прямо чи опосередковано діяли від імені ЦВК Білорусі під час виборів 9 серпня 2020 року.

Відповідно до санкцій, все майно вищезазначених осіб та установ, які знаходяться на території США, під контролем чи у розпорядженні громадян США, буде заблоковане. Інформація про це майно має бути передана Офісу з контролю за іноземним майном Мінфіну США. Крім того, будь-яке майно, яким на половину чи більше, прямо чи опосередковано, володіють вищезазначені особи та установи, також будуть заблоковане. Американським громадянам забороняється проводити будь-які транзакції з майном осіб та установ, які попали під дію санкції. Також забороняються будь-які трансакції з цим майном на території чи через територію США. Заборона включає в себе надання будь-яких коштів, товарів чи послуг.

Європейський Союз у понеділок оголосив про запровадження санкцій проти 78 осіб Білорусі та 8 установ після зустрічі членів Ради з міжнародних відносин ЄС зі Світланою Тихановською.

«Сім осіб та одна установа підпадають під новий раунд обмежувальних заходів, які пов’язані з насильницькою незаконною посадкою літака Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року, що поставило під загрозу безпеку авіасполучень, та затриманням білоруською владою журналіста Романа Протасевича та Софії Сапеги. Серед тих, хто попав під санкції – кілька відомих бізнесменів, які підтримують та отримують вигоду від режиму Лукашенка», - йдеться в заяві Ради з міжнародних відносин ЄС.

Міністерство закордонних справ Канади оголосило у свою чергу про санкції проти 17 білоруських фізичних та 5 юридичних осіб. Великобританія запровадила санкції проти 4 осіб та однієї установи.

В матеріалі використані джерела CNN.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.