Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”

Політика 942 перегляди

Опубліковано - 5.07.2021 08:22 | Всі новини | Версія для друку

Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”
Росія провела навчання у Чорному морі на тлі маневрів “Сі Бриз”
У той час, як Україна, США та ще 30 країн проводять міжнародні військові навчання “Сі Бриз” (Sea Breeze), російські військові літаки навчань відпрацювали сценарій бомбардування ворожих кораблів в Чорному морі, заявила російська влада.

Як повідомив Чорноморський флот Росії, "екіпажі літаків Морської авіації і ППО Чорноморського флоту спільно з авіацією Південного військового округу провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря з відпрацюванням завдань із нанесення ракетних і бомбових ударів по кораблях умовного противника".

У навчаннях були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27.​

Раніше Росія закликала скасувати маневри "Сі Бриз", пославшись на їхній буцімто "явно агресивний характер", а також на те, що навчання "заохочують мілітаристські настрої у Києві" та "підвищують ризики ненавмисних інцидентів".

А минулого тижня неподалік незаконно окупованого Росією Криму стався інцидент довкола есмінця Defender британських королівських ВМС. Москва заявила, що застосувала попереджувальний вогонь у відповідь на те, що британський корабель "перетнув державний кордон Російської федерації", і що він буцімто не реагував на російські попередження у зв’язку з цим.

У Лондоні заперечили твердження росіян про "попереджувальні постріли" з боку російського патрульного судна і про те, що російський військовий літак скинув бомби на шляху Defender. Британське міноборони наголосило, що корабель Defender рухався в українських водах Чорного моря.

Після інциденту військовики США заявили, що очікують від Росії професіоналізму у Чорному морі під час проведення військових навчань "Сі Бриз". Капітан ВМС США Кайл Гантт підкреслив, що Чорне море не є власністю жодної країни: "Ми маємо переконатись, що усі погоджуються, що Чорне море буде відкритим для усіх націй для безпечних та професійних дій".

А речник Пентагону США Джон Кірбі наголосив, що "Сі Бриз" підтримують стабільність у регіоні через поліпшення взаємодії країн-членів НАТО та партнерів і не спрямовані на провокації.



4 липня із нагоди Дня ВМС України президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Одещину відвідав есмінець "Росс" військо-морських сил США, привітав зі святом українських військовослужбовців і відзначив внесок навчань "Сі Бриз" у зміцнення обороноздатності країни.



Зеленський також назвав символічним те, що в один день відзначаються День ВМС України та День Незалежності США, і привітав американський народ з цим надзвичайно важливим святом: "Я вважаю, що ці дві події пов’язані між собою. Адже сьогодні Україна відстоює свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на сході. І ми віримо, що завдяки підтримці наших партнерів, Сполучених Штатів Америки, і на суші, і на воді, і в повітрі зможемо більш упевнено та успішно захищати нашу незалежність".

"Сі Бриз", які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до "Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин" між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року, цьогоріч стали рекордним за кількістю країн-учасниць.

Окрім традиційних учасників - представників України, США НАТО, Туреччини, Грузії, Румунії та кількох інших країн Чорноморського регіону - уперше до маневрів долучились Австралія, Японія, Південна Корея, Бразилія та інші країни.

Керівник від США капітан 1 рангу Стюарт Бауман відзначив, що навчання серії Sea Breeze з кожним роком підвищують свій рівень та складність проведення, пише АрміяINFORM, інформаційне агентство Міністерства оборони України​.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.