Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Кібератака, в якій підозрюють росіян, зачепила тисячі комп’ютерів у ФРН

Світ навколо нас 1115 переглядів

Опубліковано - 5.07.2021 15:46 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Кібератака, в якій підозрюють росіян, зачепила тисячі комп’ютерів у ФРН
Кібервійна. Кібератака, в якій підозрюють росіян, зачепила тисячі комп’ютерів у ФРН
Жертвою кібератаки на компанію Kaseya стала також IT-компанія в Німеччині із тисячами клієнтів, повідомили у Федеральному відомстві з безпеки в сфері інформаційної техніки.

Кібератака на виробника програмного забезпечення Kaseya, чий софт використовувала велика шведська мережа супермаркетів Coop Sweden, а також чимало підприємств в сфері малого та середнього бізнесу по всьому світу, могла торкнутися й тисячі комп’ютерів в Німеччині. Таку оцінку висловили в неділю, 4 липня, експерти Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційної техніки (BSI).

"Одна компанія, що надає послуги в сфері IT, вже повідомила про те, що піддалася атаці", - сказав представник BSI агентству Reuters, відзначивши, що клієнтами вищезгаданої компанії були тисячі фірм, які в підсумку також могли постраждати від хакерського нападу.

У BSI очікують більше жертв кібератаки

У BSI припускають, що в понеділок, 5 липня, їм можуть почати надходити повідомлення від постраждалих від кібератаки компаній, які не помітили зламу їхніх систем до початку робочого тижня. При цьому лише підприємства, що працюють в критичних для інфраструктури країни галузях на кшталт енергопостачання зобов’язані повідомляти про вчинені проти них хакерські атаки.

Раніше повідомлялося, що в результаті цієї хакерської атаки на компанію Kaseya постраждали 200 фірм в США.

Під підозрою російське хакерське угруповання REvil
Водночас випадків завдання будь-якій компанії такої масштабного шкоди, як мережі супермаркетів Coop в Швеції, яка була вимушена тимчасово закрити всі 800 філій, в Німеччині поки зафіксовано не було, додали в BSI.

Про злам програмного забезпечення VSA компанії Kaseya, внаслідок якого могли постраждати тисячі підприємств у всьому світі, стало відомо ввечері 2 липня. Наступного дня, 3 липня, інформагентство Bloomberg повідомило з посиланням на компанію Huntress Labs Inc., що спеціалізується на питаннях комп’ютерної безпеки, що за глобальною хакерською атакою може стояти угруповання з Росії під назвою REvil.

Наразі експерти вважають, що зловмисників цікавив лише викуп за відновлення роботи систем, а не особисті дані клієнтів компаній.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.