Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США відповіли Росії на закиди щодо навчань «Сі Бриз»

Політика 975 переглядів

Опубліковано - 8.07.2021 18:51 | Всі новини | Версія для друку

США відповіли Росії на закиди щодо навчань «Сі Бриз»
США відповіли Росії на закиди щодо навчань «Сі Бриз»
Військові навчання, які проводить Росія у Чорному морі не заважають навчанням «Сі Бриз». Так відповіли у США на критичні заяви Росії.

«Нам невідомо про будь-які перепони для нашої здатності проводити навчання «Сі Бриз», – заявив під час брифінгу речник оборонного відомства США Джон Кірбі.

«Ми зосереджені на «Сі Бриз» і вони тривають добре», – додав він.

«Це оборонні навчання і це одні з найбільш потужних навчань «Сі Бриз» із тих, що ми наразі проводили. І ми пишаємося цим», – наголосив речник Пентагону.

«Ми пишаємось взаємодією і спроможністю, виявленою разом з міжнародними партнерами в міжнародних водах. Ми продовжимо інформувати про навчання і робити їх якомога прозорішими», - зауважив він.

«Навчання відбуваються в міжнародних водах у відповідності до міжнародного права», – додав Кірбі.



Ця заява США стала відповіддю Росії, яка засудила проведення «Сі Бриз», заявляючи, що ці навчання «навряд чи зміцнюють безпеку регіону».

Речник Пентагону відмовився детально коментувати нещодавні дописи, що поширювались у соціальних медіа, що нібито вказували на рух американського корабля USS Ross на шляху до Криму. Інформацію про це координати спростували організатори навчань.

Раніше в пресі, з посиланням на інформацію російського Чорноморського флоту, з’явились повідомлення про те, що Росія відпрацьовувала бомбардування кораблів, а також перемістила установки С-400 до регіону.

Кірбі наголосив, що США непокоїть будь-яка інформація, «яка може збільшити ризик для наших людей, кораблів, або моряків».

Також Кірбі відзначив візит українського президента України Володимира Зеленського на USS Ross, що відбувся цими вихідними та поінформував про останні події навчань.

Наразі пірнальники США, України, Канади, Польщі та Грузії працюють над усуненням решток цивільного корабля, що затонув в 2016 році і тепер частково блокує причал в Одесі, повідомив Кірбі.

«Такі навчання як «Сі Бриз» дозволяють учасникам навчатись один від одного і зміцнювати відносини між союзниками НАТО та партнерами в регіоні», – підсумував Кірбі.

У Чорне море прямує транспортно-десантний корабель USNS Yuma ВМС США. Про це повідомляє Шостий флоту США.

«USNS Yuma почав свій північний транзит в Чорне море, щоб працювати з нашими партнерами і союзниками по НАТО», – сказано в повідомленні.



В Україні тривають міжнародні військово-морські навчання «Сі Бриз-2021», в яких бере участь 31 країна.

У Міноборони Росії 7 липня повідомили про проведення в окупованому Криму навчань з артилерійськими стрільбами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.