Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: повільно загострюється

Війна з Росією (АТО) 1403 перегляди

Опубліковано - 8.10.2021 13:06 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: повільно загострюється
Ситуація на фронті: повільно загострюється
Упродовж минулої доби, 7 жовтня, російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В напрямку ПІВДЕННОГО противник вів вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу МАР’ЇНКИ окупанти обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм.

Біля НОВОЗВАНІВКИ ворог здійснив обстріл з великокаліберних кулеметів.

В бік населеного пункту ЗОЛОТЕ-4 ворожі збройні формування відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік МАЙОРСЬКА велися обстріли з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Крім того, на Луганщині було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії розмежування.

З початку поточної доби, 8 жовтня, зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Позиції українських воїнів біля ЗОЛОТОГО-4 ворог обстріляв використовуючи ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу ТРОЇЦЬКОГО окупанти здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі МАЙОРСЬКА ворожі збройні формування вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів.

В напрямку КРАСНОГОРІВКИ противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу КРИМСЬКОГО найманці вели обстріл зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити вогневу активність, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Завдяки зусиллям наших захисників рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

До району проведення операції Об’єднаних сил завітав відомий американський журналіст та військовий експерт Нолан Пітерсон, щоб вивчити безпекову ситуацію, методи гібридної війни, що веде Російська Федерація проти України та донести до світової спільноти важливість підтримки українського народу.

В рамках візиту відбулась зустріч із Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, під час якої були обговорені різні аспекти проведення операції Об’єднаних сил.

Також журналіст ознайомився з побутом українських військових безпосередньо на передових позиціях та поспілкувався із захисниками.

Вчора, 7 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил відбулись навчання з авіанаведення офіцерів групи бойового управління оперативно-тактичних угруповань "Північ" та "Схід". Військові тренувались проводити наведення екіпажів українських Мі-8 на умовного противника, а саме, знищувати з повітря ворожу піхоту, легкоброньовану техніку та танки.

Навчання показали високу злагодженість авіанавідників та екіпажів армійської авіації.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4172 транспортні засоби, 4300 осіб, з них 1 особу на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 68 адміністративних правопорушень та розкрили 44 злочини.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1052 особи, а на підконтрольну Україні територію прибуло 944 особи.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували більше 11 гектарів території, передали на знищення 69 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили 7 пошкоджених будинків.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом до перемоги!

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.