Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Додаткові санкції США зберігають тиск на газопровід Північний потік-2

Газоват 2089 переглядів

Опубліковано - 23.11.2021 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Додаткові санкції США зберігають тиск на газопровід Північний потік-2
Додаткові санкції США зберігають тиск на газопровід Північний потік-2
Сполучені Штати оголосили додаткові санкції щодо газопроводу Північний потік-2, який очікує дозволу на початок транспортування газу з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

У заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена сказано, що до списку під санкціями додана пов’язана з Росією компанія Transadria Ltd. та її судно Marlin.

США від самого початку називали трубопровід шкідливим і упродовж років тримали під санкціями його будівників, але прокладення труб було завершене цієї осені.

«Хоча адміністрація надалі виступає проти трубопроводу Північний потік-2 і запроваджує санкції, ми продовжуємо працювати з Німеччиною та іншими союзниками й партнерами, щоб зменшити ризики від трубопроводу для України, а також для країн НАТО і ЄС на передніх позиціях, і продовжує протидію російським намаганням, включно з діями в енергетиці», - зауважено в заяві Ентоні Блікнена.

Процес видачі дозволу на початок експлуатації Північного потоку-2 зараз призупинений, бо регулюючий орган Німеччини заявив, що зареєстрована у Швейцарії компанія оператор трубопроводу повинна бути оформлена, як німецька юридична особа.

Фахівці з Оксфордського інституту енергетичних досліджень вважають, що затримка з процесом сертифікації газопроводу означає відкладення можливого початку його експлуатації на кілька місяців, ймовірно на 2022 рік.

Суперечки довкола Північного потоку-2 тривають на тлі зростання цін на газ у Європі і натяків Росії, що використання нового газопроводу могло би сприяти зниженню цін.

Але критики зауважують, що заяви і дії Москви лише підтверджують її готовність використовувати газопостачання для тиску на Європу з політичною метою.

Україна наполягає, що може легко збільшити транзит російського газу до Європи через свою газотранспортну систему без потреби задіювати Північний потік-2.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.