Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До більшовиків, врешті, дішло, що на своїми пільгами вони дратують виборців

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9620 переглядів

Опубліковано - 15.08.2007 16:17 | Всі новини | Версія для друку

До більшовиків, врешті, дішло, що на своїми пільгами вони дратують виборців
До більшовиків, врешті, дішло, що на своїми пільгами вони дратують виборців
Скасування пільг і недоторканості явно дратує колишню правлячу коаліцію. Прем'єр висуває хворобливі ідеї депутаського зібрання, якому більш, ніж третина - вже давно склали мандати, разом із пільгами й недоторканістю.

Прем`єр-міністр України Віктор Янукович пропонує скликати позачергову сесію Верховної Ради для відміни недоторканності і пільг для чиновників усіх рівнів.

Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання уряду.

«Давайте ініціюватимемо, є депутати, звернемося до Президента на початку вересня, до виборів зберемо депутатів і одноголосно проголосуємо за відміну недоторканності і всіх пільг Президента, прем`єр-міністра, міністрів, депутатів Верховної Ради і суддів. Усіх! Давайте зробимо, і це буде нормальний підхід до виборів», - сказав Янукович.

Разом з тим прем'єр вважає заяву політичних опонентів про необхідність відміни депутатської недоторканності виключно передвиборним популістським гаслом. «Чому в 2005 році помаранчеві, які мали всю владу, цього не зробили, а взялися сьогодні в переддень виборів?», - поцікавився він.

Янукович також повідомив, що сьогодні має намір обговорити тему відміни недоторканності для чиновників усіх рангів з Президентом України Віктором Ющенком.

Опоненти зустріли “ініціативу” лідера більшовицької коаліції із, м'яко кажучи, здивуванням.

Блок Юлії Тимошенко нагадує Януковичу, що фракція БЮТ у Верховній Раді V скликання чотири рази намагалася вирішити питання скасування депутатської недоторканості і ставила відповідний проект на голосування. Але жодного разу фракція партії Регіонів не дала за це рішення жодного голосу.

“Пропозиція Януковича про скликання позачергової сесії Верховної Ради для вирішення цього питання викликає лише іронічну реакцію. Верховної Ради V скликання більше не існує. Здається тільки три колишніх депутати парламенту минулого скликання продовжують вважати себе депутатами – Мороз, Калашніков та Ковтуненко, яким більше не світить законодавча діяльність. Три, Вікторе Федоровичу, а треба – триста. Тож з таким самим успіхом, можна запропонувати скликати позачергову Центральну Раду та прийняти 5-й універсал про недоторканість.” - говориться у заяві БЮТ.

“Партія регіонів, цілком контролюючи діяльність парламенту п'ятого скликання та уряду, мала досить часу, щоб виконати всі свої передвиборчі обіцянки, але, як бачимо, встигли лише приступити до дерибану державної власності.” - наголошується у заяві БЮТівців.
“Декілька місяців назад Президент Ющенко закликав до скасування депутатської недоторканності та відміни спеціальних пільг для народних депутатів та різних категорій чиновників. Блок “Наша Україна Народна Самооборона” теж відстоює цю ідею, бо ми переконані, що закон має бути один для всіх”, - зазначив на прес-конференції лідер Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона” Юрій Луценко.

“Через 378 днів перебування при владі “антикризова” більшість та її уряд нарешті усвідомили, що скасування недоторканності – ключовий крок для зміни ситуації в країні, - наголосив він. - Це скасує корупційну практику взаємної поруки і недоторканності мафії, яка нищить українську перспективу. Але, на жаль, ми не віримо цим заявам Януковича”.

Він нагадав, як декілька тижнів тому Янукович висміював ідею скасування депутатської недоторканності і називав її популістською. “Ще декілька днів тому ключові речники Партії регіонів, Чечетов та Кисельов, заявляли, що вони проти скасування депутатської недоторканності, - зауважив лідер Блоку. - Так само ми не віримо ПР, яка була проти підвищення виплат при народженні дітей, а сьогодні включилася в гонку – хто пообіцяє більше”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.