Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович вчергове сяйнув інтелектом - він не знає, коли була Полтавська битва. Справжній проффесор

Коаліція «С.Р.А.К.А» 11112 переглядів

Опубліковано - 22.08.2007 16:33 | Всі новини | Версія для друку

Янукович вчергове сяйнув інтелектом - він не знає, коли була Полтавська битва. Справжній проффесор
Янукович вчергове сяйнув інтелектом - він не знає, коли була Полтавська битва. Справжній проффесор
Прем’єр-міністр Віктор Янукович виступає за те, щоб провести спільне україно-російське святкування ювілею Полтавської битви. На рік раніше.

Про це він заявив, відкриваючи виїзне засідання Кабміну у Полтаві.

"Ми повинні розглянути питання соціально-економічного розвитку цього чудового регіону, цієї чудової Полтавщини, яка в майбутньому році буде відзначати свято 300-річчя полтавської битви. На це питання нам треба звернути увагу і добре підготуватися разом з нашими сусідами, Росією", - заявив він

При цьому прем’єр переплутав рік святкування, оскільки битва відбулася 27 червня 1709 року.

Під полтавською облрадою, де проходить засідання Кабміну зібралось близько 300 прихильників Партії регіонів із партійною символікою. З іншого боку раду пікетують близько 50 прихильників "Нашої України - Народної самооборони". Люди тримають гасла "У які кишені йде бурхливо зростаючий ВВП?", "Де обіцяні дешевий газ, зниження цін на хліб та м’ясо?", "Полтава з Президентом".

Поряд з мітингувальниками стоїть велике поролонове яйце, метр заввишки, з написом "Te caмe" і дата 2004.

Це яйце є каркасом, всередині якого знаходиться людина.

На питання, що означає цей його образ, протестувальник заявив, що подібним чином хоче нагадати прем’єру про події 2004 року в Івано-Франківську.

Поряд з яйцем стоїть також гарбуз з написом "проффесор " і порожній лоток для яєць.

Мітингувальники з обох таборів не підходять один до одного і поводяться мирно.

Від “Аратти”: пропонуючи святкувати, навіть достроково, ювілей Полтавської битви, Янукович не тільки продемонстрував, що не засвоїв курсу загальноосвітньої середньої школи, а й те, наскільки він українець.

Адже, загальновідомо, що у Полтавській битві перемогу здобула Російська імперія, яка активно створювалася із Московського князівства Петром-І. І Україна, на той час аж ніяк не входила до складу Московії, одначе її територія захоплювалася силою війська московитів.

Із боку Запорізьких козаків, які під проводом гетьмана Мазепи стали на бік ворога Петра, шведського короля Карла, це була спроба захистити свою незалежність від московського загарбника...

Принагідно, ближче до виборів, ми очікуємо від Януковича, як справжнього більшовика-інтернаціоналіста, пропозицій про театралізований “міжнародний” фестиваль “Знищення до ноги козацької столиці Батуріна військом Петра-І”.

А чого на дрібноту розміноватися, товаришу проффесоре?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.