Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко заявив про завдання парламентських партій

Подія дня 9470 переглядів

Опубліковано - 8.10.2007 18:55 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко заявив про завдання парламентських партій
Президент Ющенко заявив про завдання парламентських партій
Сьогодні Президент Ющенко, зустрічаючись із лідерами партій-переможців дострокових виборів до парламенту, заявив про свою позицію щодо взаємодії правлячої коаліції та опозиції.

Подємо текст заяви Президента Ющенка без змін та коментарів:

“Сьогодні за моєю ініціативою відбулася зустріч керівників п'яти політичних сил, які увійшли до складу новообраної Верховної Ради України.

За попередніми висновками Центральної виборчої комісії та оцінками національних і міжнародних спостерігачів, відзначаю, що дострокові парламентські вибори в Україні відбулися законно і демократично.

Відтепер необхідно оперативно здійснити підготовку до початку роботи Верховної Ради України VI скликання, на основі узгодження політичних позицій сформувати коаліцію депутатських фракцій і гарантувати усі належні умови для конструктивної діяльності парламентської опозиції.

Я задоволений, що позиція Президента України була з розумінням сприйнята і підтримана ключовими учасниками зустрічі. Для здійснення необхідних консультацій відведено п'ять днів.

На підставі заяв учасників зустрічі, схвально відзначаю, що пропозиції Президента України, які стосуються схвалення нового Закону України «Про Кабінет Міністрів України», забезпечення єдиного керівництва силовими і відповідними правоохоронними органами з боку Глави держави, скасування депутатської недоторканності і привілеїв, вжиття першочергових кроків у сфері економічних реформ, боротьби з корупцією і судової реформи, а також підготовки нової редакції Конституції України, отримали політичну підтримку. Розглядаю це як основу для конструктивної і продуктивної роботи нового парламенту.

Очікую, що висловлені політичні позиції будуть невідкладно підкріплені відповідними домовленостями.

Вітаю виявлену готовність до започаткування якісно нової атмосфери політичного діалогу в країні і поділяю пропозиції стосовно ефективної взаємодії парламентських коаліції та опозиції і створення повноцінних демократичних умов для діяльності опозиції.

Залишаю під своєю постійною увагою хід парламентських консультацій. Застерігаю від дій, які можуть завдати шкоди процесу політичної нормалізації.

Закликаю всіх учасників переговорів до відповідальності і конструктивного діалогу. Україна – єдина. Ми отримали унікальний шанс для реалізації усіх необхідних змін в житті людей і держави. Я вірю в його реалізацію.”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.