Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У кожного „Своя музика”

Телебачення 14789 переглядів

Опубліковано - 23.03.2006 18:55 | Всі новини | Версія для друку

Своя музика від «Братів Гадюкіних» - концерт 20 січня 2006 року в київському Палаці спорту
Своя музика від «Братів Гадюкіних» - концерт 20 січня 2006 року в київському Палаці спорту
Без музики життя було б помилкою. Невідомо, чи керувалися саме цими словами філософа творці всеукраїнського проекту популяризації сучасної української пісні «Своя музика», проте необхідність подібної ініціативи очевидно назріла. Адже сьогодні Україна як ніколи потребує саме українських зірок! 24 березня о 22:00 в ефірі Першого каналу відбудеться фінальний гала-концерт.

Тільки за їх наявності ми зможемо ідентифікувати себе як народ. Але ні для кого не секрет – щоб молодий виконавець міг пробитися на вершину слави, одного таланту мало… Програмні директори радіостанцій часто відмовляються від якісної музики тільки тому що про неї „ніхто не чув”. Вони просто не ризикують брати на себе таку відповідальність. Сьогодні ефір переповнений продуктом, який пропонується як рейтинговий апріорі, так само він і сприймається. Це особливості психологічного сприйняття людини. Як результат - української музики в ефірі лише 5-7%. Говорити про необхідність збільшення її частки вже давно стало гарною темою для підтримання світської розмови...

З метою реальної підтримки сучасної вітчизняної пісенної культури і було започатковано програму „Своя музика”. Проект розробила створена наприкінці жовтня за ініціативою Віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань В’ячеслава Кириленка Рада взаємодії з питань розвитку сучасної музичної культури, до складу якої ввійшли директори провідних FM-станцій, музичні продюсери, представники рекордингових компаній.

У свій час з метою популяризації і підтримки сучасної української пісні найбільшими вітчизняними мережевими радіостанціями було покладено початок проекту „Український формат”. За словами продюсера Віталія Клімова, «Своя музика» — це своєрідне продовження „Українського формату”.

„Своя музика” – це ініціатива, започаткована цілою низкою структур, в тому числі урядових. Проект виник внаслідок діяльності взаємодії, яка була створена завдяки декільком зібранням у кабміні, у яких взяли участь представники всіх найрейтинговіших радіостанцій. Також були задіяні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Національна радіокомпанія та Національна телекомпанія. Участь у розробці взяли: радник Президента України Віктора Ющенка Святослав Вакарчук, голова Національної ради з питань теле- та радіомовлення Віталій Шевченко, заступник голови Нацради Ігор Курус, президент НТКУ Віталій Докаленко, президент НРКУ Віктор Набруско.

За словами В’ячеслава Кириленка, завдання уряду не полягає у фінансуванні проекту. Перш за все, це організаційна і нормативна допомога. Іншими словами, сприяння молодим українським виконавцям у записі фонограм, у продюсуванні і ротації пісень на FM-станціях, а також у тому, щоб їхні пісні потрапляли у радіоефір. До речі, найактивнішу участь в усьому процесі і тепер уже в проекті „Своя музика” взяв Святослав Вакарчук, лідер гурту „Океан Ельзи”, який є справжнім живим доказом того, що українська пісня може бути не просто конкурентноздатною, а й дуже популярною!

Отож, цього разу розмовами все не закінчилось. Офіційно проект стартував в середині січня. Було проведено масштабну роботу - оголошення про прийом фонограм нових українських виконавців, рекламна кампанія конкурсу, відбір робочою групою проекту з отриманого матеріалу восьми пісень. Далі відібрані композиції доопрацьовували кращі українські музичні продюсери, враховуючи побажання програмних директорів радіостанцій. Після чого в лютому відбувалась ротація цих пісень на радіостанціях-учасниках проекту. У кінці кожного тижня оголошувались проміжні результати конкурсу.

Кажуть, краще один раз побачити... Не забули організатори проекту подбати і про його телеверсію. Залучивши телебачення, вони розраховували на посилену зацікавленість та увагу громадськості та виконавців. І недарма. Фрагменти відібраних композицій транслювались на Першому Національному каналі протягом останніх трьох тижнів. Паралельно відбувалось телефонне і смс-голосування серед глядачів. 24 березня о 22:00 в ефірі Першого каналу відбудеться фінальний гала-концерт, на якому будуть продемонстровані всі пісні. Відбудеться знову-ж-таки 10-хвилинне голосування, а перед тим оголосять підсумки, отримані за попередні 3 тижні. Кінцевий результат буде сумою попередніх набраних балів і за фінальний концерт. Призом для переможця буде дует однією з українських зірок. З ким саме – стане відомо в ефірі Першого Національного в кінці концерту. З часом планується видати збірник пісень-переможців на компакт-диску.

Автори програми переконують – „Своя музика”- це не одноразова демонстративна акція. Через деякий час розпочнеться новий цикл відбору талановитих виконавців, і проект стане постійно діючим, що сприятиме зростанню кількості наших пісень, що з успіхом можуть ротуватись в українському радіоефірі. А успіхи таких проектів, як і всієї нової політики НТКУ, так чи інакше сприятимуть зростанню уваги до питань української музики і на інших телеканалах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.