Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні

Імперія «Совок» 9689 переглядів

Опубліковано - 30.05.2008 14:22 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні
Холодна війна-2. Росія нарощує військові м’язи в Україні
Головком ВМФ Росії Володимир Висоцький сьогодні зробив різку заяву з приводу Чорноморського флоту - одного з найгостріших зараз політичних питань у відносинах з Україною. Про нарощування військової присутності в Україні.

Висоцький не виключив, що Росія може збільшити число своїх кораблів в Севастополі до сотні, а також повідомив, що після закінчення терміну оренди бази в Севастополі російський флот з Чорного моря нікуди не подінеться - лише переорієнтуэться на кавказький напрямок.

"Базова угода дає нам можливість мати у Чорноморському флоті до сотні кораблів, а зараз ми маємо 35, чисельність складу може доходити до 25 тисяч, а ми маємо 11. Тоді можна поставити питання - що нам заважає доукомплектувати кількість до базового", - завав Висоцький. Головком ВМФ сказав, що у держави "можуть з'явитися моменти, на які ми реагуватимемо за допомогою Чорноморського флоту". "Причому це стосується не тільки Чорного моря, але і Середземного", - відзначив він. Там також може бути створена російська військово-морська база, не виключив він.

Термін оренди бази в Севастополі закінчується в 2017 році. "Що буде потім - Чорноморський флот збережеться у будь-якому випадку, йдеться про його розвиток, - сказав головком "Інтерфаксу". - підсилюватимемо його (флот) відповідно до його бойового призначення, паралельно з цим ми займатимемося розвитком опорних пунктів на Кавказькому напрямку".

Крім того, Висоцький підкреслив, що Росія не розглядає питання про вивід ЧФ з території України до закінчення терміну оренди бази в Севастополі. "Ми сьогодні не ставимо питання про виведення флоту до 2017 року. Ця точка зору не викликає сумнівів", - сказав головком.

"Я стою на тій позиції, що ніхто, зокрема керівництво України, не ставить питання про виведення Чорноморського флоту, воно обговорюється окремими особами, в пресі, в Раді, але не було жодного робочого засідання уповноважених органів, пов'язаних з ухваленням рішень з питання про виведення флоту до 2017 року", - вказав Висоцкий.

Частину флоту можна розмістити в Киргизії

Військово-морський флот Росії розвиватиме військово-технічну співпрацю з Киргизією, заявив також Висоцький, що знаходиться з візитом в Бішкеку. За його словами, він вже провів переговори з представниками уряду Киргизії і її військовим керівництвом, в результаті яких вдалося досягти домовленості про умови знаходження в республіці об'єктів російського військового флоту.

Киргизія вже провела всі необхідні для цього внутрішньодержавні процедури. "Умови розміщення наших об'єктів взаємоприйнятні і не викликають заперечення сторін", - відзначив головком.

Тим часом він не виключив, що ці умови з часом можуть мінятися. "Прийде час, щось переглядатимемо, про щось радитимемося. Але, на мій погляд, принципових змін за угодою з Бішкеком не відбудеться", - сказав Висоцкий.

Наразі в Киргизії знаходяться два військові об'єкти ВМФ Росії, що залишилися тут з радянських часів.

Довідка: у Киргізії моря немає, проте є озеро Іссик-Куль.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.