Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Флеш-моб - “Українські дівчата вимагають інше свято!”

Анонси Регіон: м.Київ 15965 переглядів

Опубліковано - 5.03.2009 13:23 | Всі новини | Версія для друку

Українські дівчата вимагають власне свято!
Українські дівчата вимагають власне свято!
Молодь розвінчає міф про так званий “Міжнародний жіночий день”.

Активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу пояснять киянам реальну суть так званого Міжнародного жіночого дня під час вуличного флеш-мобу, що відбудеться в неділю, 8 березня, і триватиме з 11:30 до 12:00. Місце проведення – Майдан Незалежності.

Під час акції молоді націоналісти розповсюджуватимуть інформаційні листівки, розповідатимуть про передісторію свята і про те, чому в Європі немає ніякого „міжнародного жіночого дня”. Також МНК запропонує усім бажаючим зробити фото з „Кларою Цеткін” – ідейною натхненницею свята 8-е березня.

Основним закликом до громадськості під час акції буде прохання відмовитися від формулювання „міжнародний жіночий день”, а саме свято перенести на іншу дату. Молодіжний Націоналістичний Конгрес закликатиме людей звернути увагу на наявність в нашому календарі Дня Матері, який відзначають в другу неділю травня і який є офіційним святом для багатьох держав Європейського Союзу.

Тож запрошуємо Вас стати свідками нашого флеш-мобу!

Контактна особа: Катерина Аврамчук – +38 097 339-99-91

Від “Аратти”: А бажаючим відсвяткувати свято “за гендерними ознаками”, ми можемо нагадати про давні слов`янські свята Свято пробудження жіночої Любові і Чарівності (Красна гора, Велика Лада) - 22 квітня та – Свято пробудження чоловічої Любові та Пристрасті (Ярило) - 23 квітня.

А тим, кому важко відмовитися від 8 березня, то 9 березня можна відсвяткувати Сорочини, пташині свята, - день, коли Матінка-Земля пробуджується.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.