Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Томенко хоче подарувати українцям три дні, присвячених коханню

Свій до свого по своє 18342 перегляди

Опубліковано - 14.12.2009 09:56 | Всі новини | Версія для друку

Микола Томенко: Хочу, щоб кохання по-українськи поверталося
Микола Томенко: Хочу, щоб кохання по-українськи поверталося
На переконання Віце-спікера українського парламенту Миколи Томенка, потрібне порозуміння між трьома українськими пластами культури.

Перебуваючи з робочим візитом у Київській області (м.Переяслав-Хмельницький), Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав етнографічний заповідник «Переяслав».

Продовжуючи відтворювати українську культуру, М.Томенко запропонував відсвяткувати «День закоханих по-українськи» з нагоди Дня святого Андрія Первозванного, повідомляє прес-служба парламенту.

Нагадаємо, що 13 грудня православні християни відзначають свято на честь апостола Андрія Первозванного. З особливим нетерпінням цей день чекають молоді хлопці й дівчата. Адже Андріївської ночі дівчата дізнаються про свою долю - коли вийдуть заміж та як зватимуть судженого, а хлопці можуть побешкетувати - зняти хвіртку чи витягти віз на хату господареві, який не пускає доньку на гулянку. Ці народні традиції збереглися ще з дохристиянських часів, і це не магія, а розвага, своєрідна гра.

За словами М.Томенка, у нас має бути три дні, присвячених коханню. При цьому він зазначив, що 8 березня - це скоріш «день уваги до родини, до сім´ї».
«У цей день потрібно згадати мам, дружин, бабусь, які присвятили своє життя вихованню дітей», - зазначив Віце-спікер.

День святого Валентина, на його переконання, - це день святкування кохання. «В нашу країну це свято прийшло нещодавно, святкується в інших країнах, це свято любові, кохання, яке вже є», - сказав він.

А от День Андрія потрібно святкувати як день закоханих, зазначив М.Томенко. Це День мрій, кохання, мрій про своє майбутнє, сказав він. «Ще сповіку молоді дівчата ворожили, аби дізнатися, що їх чекає, дізнатися ім´я судженого. Дівчата ці були ще молодими, вільними, тобто День Андрія - це був День мрій про кохання», - пояснив Віце-спікер.

«Якщо ми зробимо цей день важливим, відзначимо смайликом, повідомленням чи квітами, це дасть можливість пригадати про когось, зробить вечір романтичним. Я пропоную відсвяткувати його в українському контексті», - сказав М.Томенко. На його переконання, потрібне «порозуміння між трьома українськими пластами культури». «Хочу, щоб кохання по-українськи поверталося», - наголосив він.

З нагоди Дня Андрія Первозванного відбулись виступи кінного театру «Запорозькі козаки», концерт за участю ВІА «Кобза», гурту «Друга ріка», етнографічних колективів, проведені екскурсії. Бажаючі взяли участь у ворожіннях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Свій до свого по своє»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.