Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стихія на півдні України

Стихія 8753 перегляди

Опубліковано - 17.12.2009 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Стихія на півдні України
Стихія на півдні України
Циклон, який утворився над Чорним морем, другу добу лютує у Одеській. Миколаївській та Херсонській областях. Сьогодні стихія поширилася на Донеччину - там зупинилася залізниця.

У південних областях України продовжується ліквідація наслідків сильних снігопадів.

Як повідомила прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, 16 грудня та в ніч проти 17 грудня внаслідок сильних снігопадів і хуртовин, що спричинили снігові замети й ожеледиці, утворилася складна обстановка на автомобільних шляхах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, пов’язана з ускладненням проїзду автомобільного транспорту.

Найскладніша обстановка склалася на автодорогах Одещини: в Одесі, Іллічівську, Біляївському, Білгород-Дністровському та Овідіопольському районах. Із 10.30 16 грудня був призупинений рух на автошляхах: Одеса - Миколаїв, Одеса - Білгород-Дністровський та Одеса - Рені. На автошляху Одеса – Іллічівськ, в Овідіопольському районі, утворився автомобільний затор довжиною до 6 кілометрів.

Станом на 07.00 17 грудня відновлено рух на автошляху Одеса - Іллічівськ та на 7-му кілометрі Овідіопольської дороги в напрямку обласного центру. Ускладнений рух автотранспорту на автошляху Одеса - Кишинів. Проїзд автодорогою Одеса - Київ забезпечено.

До розчищення автодоріг регіону від облавтодору задіяні 413 одиниць спеціальної техніки та 2210 працівників. До надання допомоги органам місцевої влади та громадянам було задіяно більш як 200 рятувальників і 20 одиниць техніки МНС. Для надання допомоги людям, які потрапили в автомобільні затори, від головних управлінь МНС в Одеській, Вінницькій і Кіровоградській областях були виділені спецавтомобілі для обігріву, харчування та роботи медичних працівників. Лише на Одещині бійці МНС визволили із заторів 240 легкових і вантажних авто, 26 автобусів і мікроавтобусів, в яких перебували більш як 700 осіб.

У Херсонській області призупинений рух на автошляху Херсон - Миколаїв. На Миколаївщині спостерігалися ускладнення на автошляхах Березанського та Біляївського районів, де зі снігових заметів було визволені 52 одиниці автомобільної техніки, в тому числі 4 пасажирських автобуси приміського сполучення. До розчищення автодоріг на території області задіяні 83 одиниці спецтехніки та 189 працівників облавтодору.

Із метою впровадження попереджувальних заходів і мінімізації наслідків від можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних із несприятливими погодними умовами, у підрозділах Головних управлінь МНС в областях перевірені та приведені в готовність до виконання завдань за призначенням наявні сили і засоби реагування. Ситуація перебуває під контролем опергруп ГУ МНС. У Міністерстві працює оперативна група.
Мерія Херсона рекомендувала батькам у четвер, 17 грудня, утриматися від відправлення дітей до шкіл і дитсадків у зв`язку з погіршенням погоди.

Про це вчора на засіданні міської комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій заявив перший віце-мер Херсона Вячеслав Яременко.

«Краще утриматися. Треба це якось донести через школи батькам. Тому що за такої погоди буде багато травматизму», - сказав Яременко.

Снігопад із завірюхою в Херсоні почався ввечері 15 грудня і триває сьогодні, супроводжуючись сильними поривами вітру.

На залізничній станції в Донецьку через негоду - завірюхи і снігові замети - стоять потяги.

Про це повідомили в довідковій залізничного вокзалу.

"Потяги стоять. Ми не знаємо, що буде до полудня, чи буде рух потягів. Поки частина потягів затримується, інша - стоїть", - пояснили в довідковій.

У довідковій донецького аеропорту повідомили, що виліт і прибуття різних рейсів через негоду також затримується на декілька годин.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.