Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий рік міг стати останнім для 19 необачних хасидів

Суспільне життя Регіон: Черкаська область 12714 переглядів

Опубліковано - 23.09.2006 01:25 | Всі новини | Версія для друку

За тиждень паломництва, практичний уманець може заробити на євреях близько $1000
За тиждень паломництва, практичний уманець може заробити на євреях близько $1000
В Умані трапилася пожежа, від якої трохи не поплатилися життям паломники, котрі прибули до могили свого святого — цадика Нахмана — святкувати іудейський Новий рік.

Як повідомила «Україні молодій» старший інспектор ЦП ГУ МНС у Черкаській області Віта Кириченко, пригода трапилася ввечері — в одному з багатоквартирних будинків приватного сектору, де проживали приїжджі гості.

Про пожежу повідомив із мобільного телефону випадковий перехожий, який проходив повз будинок із хасидами і побачив, що з вікон валує чорний дим. Коли черговий караул самостійної державної пожежної частини №8З прибув за вказаною адресою, то в ході проведеної розвідки було встановлено, що вогонь гуляє кухнею, тим часом хасиди міцно сплять у сусідній кімнаті після всеношної молитви.

За словами заступника начальника Головного управління МНС України в Черкаській області, підполковника внутрішньої служби Анатолія Садового, який нині перебуває в Умані, через густе задимлення і високу температуру для приборкання полум’я довелося перекривати газ, оскільки горіла навіть газова труба, і по одному виводити на свіже повітря 19 очманілих паломників.

За попередньою версією, займання сталося через несправність газової труби.

Як зазначили в Центрі пропаганди, сьогодні, на іудейський Новий рік, в Умані, “аби не допустити нічого надзвичайного, в організації заходів безпеки задіяні всі підрозділи ГУ МНС Уманського району”.

Рош-га-Шан

Сьогодні євреї всього світу святкують свій Новий рік – Рош-га-Шан. Це буде вже 5767 рік від створення світу богом Ягве.

Рош-га-Шан святкується за правилами два дні, 1-го і 2-го числа місяця тишрей. Потім йдуть десять «днів трепету» – йамим нораім, а завершує все Судний день - Йом Кіпуром - день всепрощення і спокутування.

Ющенко привітав євреїв з Новим 5767 роком

Президент України Віктор Ющенко привітав євреїв України з великим єврейським святом Рош-га-Шан – Новим 5767 роком.

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, Глава держави побажав успіхів, уудачі і добра для всієї єврейської общини, яка є невід'ємною частиною українського народу. «Прийміть мої слова як підтвердження найщирішої поваги до кожного з вас і до вашого неоцінимого внеску в життя України», мовиться у вітанні.

Українці заробляють на євреях

У районі багатоповерхівок, який знаходиться поруч зруйнованого ще в позаминулому столітті єврейського кладовища, де знаходиться могила Нахмана, вартість оренди квартири на 2 доби доходить до 500 доларів. Не так давно за 800 000 доларів продали половину 2-х поверхового будинку на вулиці Пушкіна, через дорогу від святого місця.

Могила святого стоїть на пагорбі, автобуси зупиняються внизу, а місцеві жителі заробляють на доставці багажу хасидів “на гора” . За підйом - 15 баксів. За тиждень паломництва, практичний уманець може заробити на євреях близько $1000. Непоганий заробіток, якщо врахувати, що середня зарплата в Умані 700 гривень.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.