Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МАУП закривають

За право людини 10473 перегляди

Опубліковано - 2.10.2006 20:54 | Всі новини | Версія для друку

МАУП закривають
МАУП закривають
Міжрегіональна академія управління персоналом, крупний недержавний вуз України, звинувачує Міністерство освіти та науки, зокрема міністра Станіслава Ніколаєнко в спробах безпідставного закриття вузу.

“Міністерство фактично безпідставно намагається знищити МАУП, як вуз. Це політичне замовлення”, - сказав ректор академії Микола Головатий. За його словами, Міносвіти протягом місяця провело три спеціальні перевірки вуза, в результаті чого було безпідставно прийнято рішення відмовити МАУП в видачі 4,655 тис. дипломів державного зразка для випускників 2005-2006 року. Він також додав, що ініціаторами перевірки виступили депутати Верховної Ради, а про перевірки керівництво вузу не було попереджене.

Окрім того, проектом рішення Державної акредитаційної комісії Міносвіти (ДАК) було рекомендовано анулювати ліцензії 32 підрозділам МАУП.

В МАУПі вважають це грубим порушенням законодавства та норм ведення бізнесу, зазначаючи, що дії Ніколаєнко спрямовані на ліквідацію МАУПу і перерозподілу ринку освітніх послуг на користь деяких недержавних вузів. За оцінкою МАУП, щорічний обсяг ринку освітніх послуг недержавних вузів складає понад 2 млрд. гривень, державних вузів – 7 млрд. гривень.

Зараз в недержавних вузах навчається понад 370 тис. студентів. В МАУП навчається близько 57 тис. студентів, а випускається щорічно близько 15 тис. спеціалістів.

Від "Аратти": ми вже багато писали на зазначену тему. До сказаного можемо додати, що і ректор, і керівний склад МАУПу, і багато викладачів, мають чітко визначену громадянську позицію та політичні переконання. Останні вибори наочно показали, що вони, ця позиція й політична орієнтація явно не співпадають із ідеологічними переконаннями (якщо такі є) й міністра, й правлячої більшості. А відтак - як би хтось із керівних осіб не намагався надати тому всьому вигляд виключно адміністративний, тим не менше, політичний підтекст зазначеної акції очевидний. Із ленінським запахом "Красной Москви".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.